TASKUHÄÄLING Osalt vene õppekeelega Tammsaare kooli jaoks on ette valmistatud plaan A ja B

Copy
Pärnu abilinnapea Ene Täht (paremal) ja Tammsaare kooli hoolekogu liige Tatjana Koor.
Pärnu abilinnapea Ene Täht (paremal) ja Tammsaare kooli hoolekogu liige Tatjana Koor. Foto: Urmas Luik

Sellest sügisest algab kõigis Eesti koolides üleminek eestikeelsele haridusele. Esmalt viiakse eestikeelsele õppele üle esimesed ja neljandad klassid. Pärnus puudutab see ainsana Tammsaare kooli, kus jätkuvalt käib eesti keele kõrval õppetöö ka vene keeles.

Hariduse eest vastutav Pärnu abilinnapea Ene Täht ja Tammsaare kooli hoolekogu liige ja lapsevanem Tatjana Koor rääkisid Pärnu Postimehe stuudios, kuidas sujuvad ettevalmitused Tammsaare koolis täielikult eestikeelsele õppele üleminekul ja millised taksitused vajavad sel teel veel ületamist.

Tammsaare kool pole abilinnapea teatel juba ammu enam vene kool, juba viis aastat on sinna vastu võetud ümbruskonna lapsi, kelle emakeel on eesti keel ja kes õpivad täielikult eesti keeles. Aga leidub ka selliseid klasse, kus üle poole õppeainetest on eesti keeles ja ülejäänud vene keeles. Lisaks ka vene õppekeelega klassid, kes saavad eesti keeles üksikuid aineid. Abilinnapea loodab, et Tammsaare koolist saab nelja aasta pärast täielikult eestikeelne kool. Lapsevanema unistuses on koolis olemas kõik pädevad õpetajad, aga ka hulk spetsialiste, kes laste vajadusi toetavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles