Terviseradadel toimuvad tasuta kepikõnnitreeningud

Pärnu Postimees
Copy
Juhendatud treeningutele on oodatud igas vanuses liikumishuvilised, kellele õpetatakse õiget kepikõnnitehnikat.
Juhendatud treeningutele on oodatud igas vanuses liikumishuvilised, kellele õpetatakse õiget kepikõnnitehnikat. Foto: Ants Liigus

Pühapäeval algab kepikõnniliidu ja Eesti Terviseradade eestvedamisel kepikõnninädal, mille käigus annavad kogenud treenerid tunde.

Pärnumaal saab tasuta tunnis osaleda pühapäeva pärastlõunal Reiu-Raeküla terviserajal, esmaspäeval Sindis, teisipäeval Pärnu rannas, kolmapäeval Saugas ja järgmisel pühapäeval taas Reiu-Raeküla rajal.

Juhendatud treeningutele on oodatud igas vanuses liikumishuvilised, kellele õpetatakse õiget kepikõnnitehnikat ja antakse nõu, kuidas kepikõnniga alustada, milliseid harjutusi trenni eel ja järel teha. Juhendavad Eesti parimad treenerid. Trennis osalemiseks ei ole vaja teha muud kui ilmuda kümme minutit enne tunni algust kohtumispaika. Vajadusel saab käimiskepid saab treenerilt. Treeningute täpse info leiab veebilehtedelt terviserajad.ee ja kepikond.ee.

Rahvusvaheline alaliit tähistab mais Põhjamaade kepikõnnipäeva, et tutvustada kepikõndi kui keha ja vaimu turgutavat liikumisharrastust. See on jõukohane ja kasulik liikumisharrastus, mis sobib eriti hästi neile, kes ei saa või ei taha joosta või eelistavad kergemaid treeninguid. Kepikõnniga kulub energiat rohkem kui jalutades, sest koormust saavad ka käe- ja kerelihased, peale selle aitab kepikõnd vähendada istuvast tööst tekkinud pingeid kaelas ja õlgades.

“Kepikõnd on küll lihtne, aga et kogeda selle ala eeliseid, tasub selgeks saada põhitõed. Kepikõnninädal terviseradadel on selleks sobiv võimalus, peale selle maandab värskes õhus liikumine stressi ja virgutab vaimu. Pärast kõnnitrenni on enesetunne väga mõnus ja värske,” ütles alaliidu peasekretär Janne Tomberg, kelle jutu järgi kogub maailmas populaarsust ka sportlik kepikõnd, mille eesmärk on läbida distants võimalikult kiiresti korrektse tehnikaga. “Sportlik kepikõnd nõuab head tehnikat, koordinatsiooni ja vastupidavust.”

Eesti Terviseradade juhataja Assar Jõepera sõnade kohaselt on terviseradadel iga aastaga üha rohkem kepikõnniharrastajaid näha.

“Regulaarne liikumine hoiab meie vaimse ja füüsilise tervise heas toonuses. Kepikõnd on ideaalne liikumisviis kõikidele neile, kellel on liikumisest olnud pikem paus või kes alles alustavad regulaarse liigutamisega. Võrreldes jooksmisega on kepikõnni pulsisagedus märksa aeglasem, seega sobib see igas vanuses inimestele. Eriti neile, kes soovivad kaaslasega vesteldes tervislikult aega veeta. Kevad on ideaalne aeg õppida värskes õhus uut liikumisviisi, millest võib saada tervise tugisammas paljudeks aastateks,” lausus Jõepera.

Kepikõnninädal Pärnumaal

5. mail kell 14 Reiu-Raeküla terviserajal

6. mail kell 18 Sindi terviserajal

7. mail kell 18 Pärnu rannas

8. mail kell 18 Saugas

12. mail kell 14 Reiu-Raeküla terviserajal

Andmed: kepikond.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles