Suurõppus Kevadtorm toob asulatesse kaitseväelased ja piirangud

Sirle Matt
, ajakirjanik
Copy
Kaitseväe õppuse Kevadtorm eesmärk on harjutada diviisi ja liitlaste koostöös kaitseoperatsioonide elluviimist konventsionaalse sõja oludes.
Kaitseväe õppuse Kevadtorm eesmärk on harjutada diviisi ja liitlaste koostöös kaitseoperatsioonide elluviimist konventsionaalse sõja oludes. Foto: Marko Saarm

Esmaspäevast algab kaitseväe õppus Kevadtorm, mis toob Pärnusse sireenidega ohuteavituse, suleb Kilingi-Nõmme kandis osaliselt maanteed ja tuleb ka evakuatsiooniharjutus Kilingi-Nõmmes, kus kohalikke elanikke siiski kodunt lahkuma ei sunnita.

Kaitseväe õppus Kevadtorm vältab 6.–17. maini peamiselt Pärnu-, Lääne-, Saare- ja Hiiumaal ning Viljandimaal Mulgi vallas. Kevadtormi korraldatakse igal aastal ise piirkonnas, sest kaitsevägi peab harjutama Eesti kaitsmist tervikuna. Samuti võimaldab see elanikel olla osaline kaitseväe tegemistes.  Kodukandi kaitset harjutavad sel aastal Lääne maakaitseringkonna kaitseliitlased ja reservväelased Pärnu-, Lääne-, Saare- ja Hiiumaalt. Teisisõnu, inimesed, kelle kodu asub Lääne-Eestis ja kelle sõjaaja ülesanne ongi oma piirkonda kaitsta.

Kevadtormi raames harjutatakse kaitseväe ja õppusel osalevate liitlasüksustega Eesti kaitsmist. Õppus on ühtlasi lõpueksam 2023. aastal teenistust alustanutele ja nende üksustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles