Video ja galerii Spordihallis võistleb nädalavahetusel 3000 tantsijat, noorim neist on 1,5aastane

Copy

Järjekorras kuues tantsufestival Happy Dancers Baltic Cup on rekordilise osalusega - 3000 tantsijat astub üles kahel päeval hommikust hilise õhtuni ja paralleelselt kahes saalis, sest registreerunud on 80 tantsukooli.

Korraldaja Sigrid Absalon tõdes, et eelmisel aastal oli osalejaid paari tuhande kandis, tänavu tabas neid aga tõeline tulla soovijate uputus. Ja seda vaatamata sellele, et diskotants, millega 2017. aastal esimest korda 180 tantsijaga alustati, on sattunud nüüdseks Eestis väljasuremisohtu ning seetõttu siin viimast korda kavas.

Tegemist on Eesti suurima tantsuvõistlusega, kus korraga võistlemas nii palju tantsijaid. Eelvoore siin ei ole ning eripärana saavad kõik osalejad karika. Eraldi võisteldakse nii soolo-, duo- kui rühmakavadega, osalejate seas on Pärnu oma tantsukoolidki Black and Brownie, Laine Mägi tantsukool.

Võisteldakse üheksas tantsustiilis, hip-hopist šõutantsuni. Popiks on läinud viimastel aastatel džässtants. “Lapsed saavad läbi selle oma maailmavalu välja elada, selles on kurbust ja melanhoolsust,” iseloomustas Absalon tantsustiili.

Diskotantsustiili akrobaatilisi etteasteid saigi kohe esimesena hommikul näha, Eesti ja Soome peale kokku astus üles kümmekond selle tantsustiili viljelejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles