Galerii Mets kostitas talgulisi kummikute, pudelite ja uhiuue kanalisatsioonitoruga

Copy

Kümne meetri pikkune kummitoru, rauast voodiots, kummikud, kümnete kaupa viinapudeleid ja suitsukonisid, klaasikillud, nelja meetri pikkune jupp uhiuut plastist kanalisatsioonitoru. Sellised “metsaannid” leidsid tee Pärnu Raeküla metsas üle-eestilisel “Teeme ära!” talgupäeval osalenud paarikümne kohaliku kilekottidesse.

“Täiesti uskumatu, mida inimesed on metsa alla tassinud!” imestas kolmandat aastat Raekülas üleriigilisel talgupäeval koos pere ja ümbruskonna elanikega metsaaluste puhastamise südameasjaks võtnud Marina Tiirik.

Ehkki Tiiriku hinnangul on metsaaluste prügistamine aastatega vähemaks jäänud, teevad loodusesse toodud jäätmed meele mõruks. “Ei tea, mis mõnel inimesel viga on, et ta ehitusprahi metsa alla toob. Selle äraandmine pole ju keeruline ja see ei maksa nii palju, et üle jõu käiks. Ehitada jõuad, aga jäätmete äraviimist pead kalliks,” avaldas ta nördimust.

Suurem osa Raeküla metsas paarikümne talgulise koristatud prügist tundus olevat juba aastaid looduses vedelnud, värskemat sodi paistis vähem olema.

Tiirikki märkis, et neid kohti, mida on juba korra puhastatud, ei kiputa nii palju prügistama. “Kahel eelmisel aastal oleme koristanud talgupäeval Kalevi puiestee äärt. Teisel aastal oli seal vähem prügi,” tähendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles