Räimewest kolib (1)

, Postimehe ajakirjanduskooli vilistlane
Copy
Korraldajad ja abilised: paremalt Ülle Tamm (istub), Eleri Birk, Karin Miidu, Piret Zimmermann, Jaanus Jürivete.
Korraldajad ja abilised: paremalt Ülle Tamm (istub), Eleri Birk, Karin Miidu, Piret Zimmermann, Jaanus Jürivete. Foto: Piret Zimmermann

Aastal 2011, veel enne kui kalapeod ja -festivalid populaarseks muutusid, leidis Räimewesti idee autor, Manija saarevaht Ülle Tamm, et eestlaste suur lemmik räim tuleb au sisse tõsta. Tamm on öelnud: “Räimeaeg lükkab pärast väsitavat talve rannarahvale elu sisse. Tossavad suitsuahjud, podisevad paadid ja kajakate kisa on nagu rõõmu kuulutavad kevadesaadikud.”

Algne idee oli korraldada väike kammerüritus Manija saarel, kuid ootamatult suur tähelepanu viis entusiastid mandrile, Lao sadamasse. Mitu aastat püsis festival elujõulisena tänu sõpruskonna hasardile, kuni Toomas Rõhu ja Tõstamaa osavald õla alla panid.

Tänavune, 13. Räimewest toimub esimest korda Munalaiu sadamas, kus on rohkem ruumi, mugavam parkimine ja lihtsam ligipääs meritsi.

Uudne on seegi, et MTÜ Ukraina Keskus, MTÜ Eesti Pagulasabi ja Pärnu linnavalitsus toovad lõimumisprojekti raames Räimewestile ukrainlased, kes valmistavad oma rahvustoite, tutvustavad käsitööd ja korraldavad töötoagi. Sellega seoses pakutakse kõigile võimalust sõita Pärnust Munalaiule tasuta eribussiga. Bussile pääsemiseks on vajalik eelregistreerimine, kirjapanek toimub internetis keskkonnas Fienta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles