Tihemetsa krossi põnevas finaalis triumfeeris Krestinov

Märt Pilme
, reporter
Copy
Teise etapi parimad. Vasakult: Jan
Jakobson, Meico Vettik, Gert Krestinov, Uldis Freibergs ja Markuss Kokins
Teise etapi parimad. Vasakult: Jan Jakobson, Meico Vettik, Gert Krestinov, Uldis Freibergs ja Markuss Kokins Foto: Tormi Raik

Laupäeval kogunes ilusa ilmaga Tihemetsa motokeskusse kihutama paarsada tehnikasportlast, sest välja jagati Eesti hobikrossiklubi (EHKK) karikasarja teise etapi autasud. Kodusel mõõduvõtul kerkis pjedestaalile viis Pärnumaa tegijat.

Kõvimas ehk klassis MX Pro maadlesid esikoha nimel Meico Vettik ja Gert Krestinov. Esimeses sõidus võidutses Vettik ja sama mees juhtis teist lahingutki, kuniks Krestinov möödus liidrist paar ringi enne ülipõneva sõidu lõppu ja teenis päeva üldarvestuseski esikoha. Kolmandaks tuli lätlane Uldis Freibergs. Juunioride esikolmiku moodustasid lõunanaaber Markuss Kokins, Romeo Pikand ja Gregor Kuusk.

MX25 ja MX15 klassis starditi koos ja ringiajad olid mõlemas klassis võrdsed, seega jätkus võistluspinget kõigile. Üldvõidu peale käis lahing Hugo Sireli ja pärnaka Mati Nuudi vahel. Viimaks jäi peale suvepealinlane, kes oli ühtlasi parim MX25 A-klassis.

Paikuse motoklubi raudvara Aivo Rabbi kihutas teise koha vääriliselt.
Paikuse motoklubi raudvara Aivo Rabbi kihutas teise koha vääriliselt. Foto: Igor Tseskidov

MX40 ja MX50 klassiski kujunes konkurents väga tihedaks. Paraku kiskus teises võistlussõidus nii tuliseks, et peakohtunik pidi karistama mitut võistlejat kollase lipu eiramise pärast. Etapi kokkuvõttes tõusis MX50 klassi võitjaks Erki Privoi, teine oli Paikuse klubi raudvara Aivo Rabbi ja kolmas Valeri Homin.

EVO arvestuses kuulus kaksikvõit pärnakatele, kui kulla noppis Janek Lootus ja hõbeda Jenss Lootus. Klassis 85A oli pärnakas Theo Kolts esimeses sõidus kolmas ja teise võitis, mis andis kokkuvõttes Karl Teearu järel teise koha karika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles