Spordi lühiuudised

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu sõudeklubi A-klassi neiud võitsid hõbeda ja pronksi.
Pärnu sõudeklubi A-klassi neiud võitsid hõbeda ja pronksi. Foto: Pärnu sõudeklubi

Sõudmine

Sõudjad avasid välihooaja Tartus Emajõe karikavõistlustel, kus kahel päeval tuli veele 104 paatkonda. Kevadine jõuproov tähendab palju eelkõige noortekoondisse kandideerijatele, sest see on otsustajatele oluline infoallikas.

Avapäeval sõideti 4000 ja teisel 2000 meetrit, parimad selgusid aegade liitmise teel. Klubide karika võitis 56 punktiga Tallinna sõudeklubi, järgnesid SAK Tartu (51) ja Pärnu sõudeklubi (41).

Meeste ühepaadil võidutses pealinlane Uku Siim Timmusk (19.43,3), kes jättis ülejäänud pjedestaalikohad Pärnu Kalevi sportlastele: Sten-Erik Andersonile (20.07,1) ja Ander Koppelile (20.09,6).

Üksikaerulisel kahepaadil olid kahel päeval konkurentidest peajagu üle pärnakad Karl-Joosep Raudkivi (Pärnu SK) ja Roobert Harjus (Pärnu spordikool), saades summeeritud ajaks 20.09,9. Poiste A-klassi (17–18aastased) ühepaadil võitis kulla Robin Hunt (Pärnu SK), kelle klubikaaslane Marcus Viks oli pronksil. A-klassi neidude ühepaadil saavutasid teise ja kolmanda koha Pärnu sõudeklubi esindajad Bärbel Rõõm ja Lisete Mänd. 

Rühm Briiz harjutab Kai Esna juhendamisel.
Rühm Briiz harjutab Kai Esna juhendamisel. Foto: Erakogu

Võimlemine

Eesti ilu- ja rühmvõimlejad kogunesid Taaralinna, kus selgusid Eesti meistrid. Tartu ülikooli spordihoones tegid oma etteaste ka rühmvõimlemise B-grupi võistlejad: Tublide turniiril olid nelja rühmaga esindatud ka Pärnu võimlemisklubi Rüht noored.

Säravaima esituse tegi rühm Briiz, kes saavutas esikoha nii pikas vabakavas kui lühikavas. "Ja seda väga tugeva punktisummaga. Kavad on uued ja rasked," märkis treener Kai Esna, kelle näpunäidete järgi esinesid Luisa Randmaa, Seleri Sutt, Karina ja Karita Peerna, Marta Pilina, Kirke Roosme ja Kirke Pähkel.

Nooremadki jõudsid pjedestaalile: miniklassi noorem rühm Fööniks ja vanem rühm Pääsusilmad olid hõbedal, lasterühm Flamingo kolmas.

Invicta tiim Leedus.
Invicta tiim Leedus. Foto: Erakogu

Sportlik vabavõitlus

Leedus Jonavas Balti lahtistel meistrivõistlustel sportlikus vabavõitluses lõi kaasa kuus Pärnu klubi Invicta atleeti. Suvepealinlaste noosiks jäi 12 matši ja viis medalit.

Kirkaima autasu teenis alla 21aastaste võitlejate hulgas Silver Tagu (–61,2 kg), samaealiste naiste hulgas oli Angeliina Õunap (–56,7 kg) hõbedal. Alla 18aastaste sportlaste seas pälvis Gerrit Järv (–65,8 kg) hõbeda ja Taaniel Tobias Tõkke (–77,1 kg) pronksi. Üle 21aastaste konkurentsis jäi Sten Eric Laadre (–77,1 kg) noosiks pronks.

"Hea meel oli taas puuris näha Angeliina Õunapit, kel oli vigastuse tõttu viiekuuline võistluspaus. Nüüd liikus ta kaalukategoorias üles ja meie üllatuseks sai kaks matši. Kinnastelt tolm maha pühitud, nüüd ainult edasi!" lausus Invicta peatreener Henri Hiiemäe.

Koroonas selgusid parimad kuues võistlusklassis.
Koroonas selgusid parimad kuues võistlusklassis. Foto: Guido Trees

Koroona

Koroonamängijad heitlesid Tihemetsa spordihoones Pärnumaa meistritiitlite nimel kolm päeva.

Naiste mõõduvõtul võidutses Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õpilane Anette Einmann, kelle järel võitsid kahvatumad medalid Keidi Tamme ja Saima Rand. Meeste seas krooniti maakonna meistriks Arti Tugedam, hõbeda sai Taivo Raid ning pronksised autasud rändasid Aigor Sillaotsa ja Kevin Tiidu kaela.

Üle 60aastaste härrade hulgas pani oma paremuse maksma Kalev Lillemets, kellele järgnesid Guido Trees ja Kaido Pung.

Naispaarismängus võitsid meistritiitli Anette Einmann ja Kristel Talvik, kes olid paremad Saima Rannast ja Ave Laksist. Meesduode seas said kulla kaela Styven Kuntson ja Kaupo Helm-Rosin, hõbeda Oole Rits ja Gert Müil ning pronksi Taivo Raid ja Vladimir Jõgis.

Segapaarismängus olid parimad Gerli Aver ja Guido Trees, teised Anette ja Rene Einmann ning kolmandad Kristel Talvik ja Kaupo Helm-Rosin. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles