Endla näitlejad Kadri Rämmeld ja Kati Ong astuvad kodulinnas lavale improteatriga

Pärnu Postimees
Copy
Kadri Rämmeld astub kodulinnas lavale kohapeal improviseeritud sketšikomöödias. “Eelmised korrad on läinud edukalt ehk jäin ellu, kuigi ärevus ja hirm tahavad hinge matta,” avaldas näitleja.
Kadri Rämmeld astub kodulinnas lavale kohapeal improviseeritud sketšikomöödias. “Eelmised korrad on läinud edukalt ehk jäin ellu, kuigi ärevus ja hirm tahavad hinge matta,” avaldas näitleja. Foto: Erakogu

Improteater Impeerium tuleb üle pika aja taas Pärnusse, sest käib teatri kümne aasta juubelit tähistav tuur.

Wunderbaaris improviseeritud sketšikomöödias teeb kaasa kaks Endla teatri näitlejat: Impeeriumi püsitruppi kuuluv Kati Ong ja külalisena varemgi nendega koos laval käinud Kadri Rämmeld. Kuna Pärnus ei ole Rämmeld seda veel teinud, pakub tuur hea võimaluse kodulinna näitleja lavale tuua.

Erinevalt tavateatrist sünnib improteatris kõik kohapeal. Näitlejad ei ole teksti pähe õppinud ega misanstseene harjutanud.

Improteatri võlu peitub ootamatuses. Ammutades inspiratsiooni publiku pakutust, sünnivad kohapeal lõbusad sketšid, hullumeelsed karakterid ja koomilised pöörded. Publik ei pea aga kartma: näitlejatele inspiratsiooni pakkumine on vabatahtlik ja lavale kedagi ei veeta.

Rämmeld ise kommenteerib eesseisvat kogemust nii: “See on minu viies ülesastumine koos Impeeriumiga. Eelmised on läinud edukalt ehk jäin ellu, kuigi ärevus ja hirm tahavad hinge matta. Ootan põnevusega järjekordset hüpet tundmatusse ja kohtumist kodulinna publikuga.”

Improteatri professionaalsetest näitlejatest ja muusikutest liikmed on muude lava- ja teletööde kõrvalt tegelnud improvisatsioonil põhineva teatrivormiga juba 15 aastat, sellest Impeeriumi nime all kümnendi. Selle aja jooksul on naerutatud publikut üle Eesti ja lavale on astunud palju teisigi külalisi armastatud eesti näitlejate seast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles