Koidula pargi kõrval luuakse nädalavahetusel Pariisi boheemlaslikku meeleolu

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Pärnu väikesele Montparnasse´ile on oodatud nii kutselised kui hobikunstnikud. Sealjuures saab jälgida Tiina Ojaste maalimisvõtteid.
Pärnu väikesele Montparnasse´ile on oodatud nii kutselised kui hobikunstnikud. Sealjuures saab jälgida Tiina Ojaste maalimisvõtteid. Foto: Erakogu

Maalikunstnik Tiina Ojaste ning hotell Victoria ja Café Grandi kunstihuvilistest omanikud Enn ja Riina Rand on nõuks võtnud tuua paariks päevaks kevadisesse Pärnu linna veidike Pariisi boheemlaslikku meeleolu.

Eeloleval nädalavahetusel, nii laupäeval kui pühapäeval oodatakse kunstihuvilisi Pärnu Montparnasse‘ile maalima ja joonistama.

Ojaste rääkis, et idee sündis mõni aeg tagasi järjekordse maalitöötoa ajal, kui möödujad hotelli ja kohviku suurte kaarjate akende taga seisma jäid ning majas toimuvat uudistasid. “Kui maalimine nii suurt elevust pakub, siis miks mitte kutsuda sellest osa saama kõiki, kellel kunsti vastu huvi,” leidis ta. Nüüd muutubki kogu Café Grand, hea ilma korral ka kohvikuesine terrass mai teisel nädalavahetusel põnevaks kunstimaailmaks.

Külastajatel on võimalus jälgida kõrvalt professionaalset kunstnikku maalimas ning tutvuda vanu tehnikaid, pulbritest toonide segamist katsetanud ja uurinud Ojaste õlimaali erilise stiili, värvipaleti, maalimisvõtete ja töövahenditega. Enamasti töötab Ojaste Seljametsas koduateljees ning sinna pääsevad uudistama vähesed. Seekord avaneb võimalus näha kunstniku tööprotsessi – ühe maali sündi.

Pärnu väikesele Montparnasse´ile on oodatud nii kutselised kui hobikunstnikud. Sealjuures saab jälgida Tiina Ojaste maalimisvõtteid.
Pärnu väikesele Montparnasse´ile on oodatud nii kutselised kui hobikunstnikud. Sealjuures saab jälgida Tiina Ojaste maalimisvõtteid. Foto: Erakogu

Pärnu väikesele Montparnasse‘ile on oodatud nii kutselised kui hobikunstnikud.

“Kui keegi tahaks meie sekka tulla, aga eelistab õlimaalile pigem joonistada või akvarellidega maalida, peaks vastavad töövahendid ise kaasa võtma,” soovitas Ojaste. Hea oleks osalemisest ette teada anda.

“Meil on veel üks vallatu ettepanek. Oodatud on kõik, kes tahaksid maalimist proovida – olenemata sellest, on neil kogemus või teevad alles esimesi katsetusi. Kohapeal on värvid, pintslid ja lõuendid-maalialused. Tule ja lase oma loovusel Café Grandi mõnusas melus lennata, ehk avastad eneses peidus olnud kunstniku! Café Grandi kunstitänaval saab olema kindlasti mõnus loominguline õhkkond.”

Sellal kui kunstnikud kohvipausi peavad, kõlavad prantsuse šansoonid, jutustatakse lõbusaid lugusid kunstist ja kunstnikest. Meeleolu aitavad luua seintele välja pandud Ojaste näituse “Floralia” lillemaalid. Pärnu Montparnasse‘ilt saab läbi jalutada ja osaleda mõlemal päeval kella kahest pärastlõunal kuni õhtul kella seitsmeni.

Eestvedajail on mõtteis hakata sündmust tegema igal aastal ning kutsuda sinna järgmistel kordadel ka välismaiseid kunstnikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles