Galerii (Veini)gurmaanid meelitatakse Rüütli tänavale ehk Uued söögi- ja joogikohad Pärnu südalinnas

Copy

Suvepealinna Rüütli uulitsast on kujunemas veini ja peenete näksidega hõrgutsejate tänav. Kui põhjaliku uuenduse läbinud varasemates R-kioski ruumides avati paari nädala eest Como veinibaar ja -pood, siis sadakonna meetri kaugusel Iseseisvuse väljaku servas on juba ligemale viis kuud tegutsenud Pärnu Gurmee, kus saab nautida maailma väiketootjate veini, juustu ja salaamit.

Kummagi äri pidajad usuvad, et gurmaane jätkub neile mõlemale ja kaks veinikohta pigem täiendavad teineteist.

Kui silt “Como Wine Bar & Shop” Rüütli 41 tegutseva äri ukse kohal viitab otseselt sellele, et tegemist on nii veinibaari kui -poega, on natuke kauem avatud olnud Pärnu Gurmee sildile Rüütli 47 fassaadil kirjutatud ilusas eesti keeles “veini- ja juustupood”. Ent kohapeal selgub, et tegu pole kaugeltki üksnes kauplusega.

Pärnu Gurmee omanik Janeli Paiba selgitas, et veini ja juustu saab ka kohapeal mekkida. Selleks leiab maitsekalt sisustatud interjöörist mugavad istumiskohad, toolid ja lauad on õueski. “See on nautlemise koht, ei ole lihtsalt nii, et lähen poodi ja ostan juustu ära,” lausub Paiba.

Sadakonna meetri kaugusel on Como veinibaar ja -pood. Tallinna mehed Kristo Liiv ja Paul Sangel, kes on olnud sõbrad paarkümmend aastat, tahtsid teha Pärnusse Rüütli tänavale hästi lihtsa kohakese ja plaanisid avada selle juba enne mullust suve. Läks aga hoopis teisiti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles