Kas Vaprus sai vutitšempionaadi esimeses ringis lõpuks kännu tagant minema?

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Mullu meistriliiga komeediks tõusnud Pärnu Vaprus pole selle hooaja alguses nii kõrgelt lennanud, aga viimaste mängude tulemused annavad lootust, et leek hakkab taas eredamalt põlema. 
Mullu meistriliiga komeediks tõusnud Pärnu Vaprus pole selle hooaja alguses nii kõrgelt lennanud, aga viimaste mängude tulemused annavad lootust, et leek hakkab taas eredamalt põlema. Foto: Mailiis Ollino

Märtsi alguses hoo sisse saanud meistriliiga hooaeg pole Pärnu Vapruse vutimeeskonnale alanud nii bravuurikalt kui mullune tähelend, aga tiimi loots Igor Prins usub, et kunstmurult looduslikule kamarale kolimise järel kosub nii pärnakate punktisaak kui peegeldub tulemus kümne meeskonna pingereas.

Kui mullu pakkus autsaideriks peetud Vapruse mäng nii fännidele kui jalgpalliasjatundjatele meeldiva üllatuse ja suvepealinlased näitasid juba esimestes matšides, et tahavad ja suudavad kõigil konkurentidel selja prügiseks teha, siis see hooaeg pole samal lainel kulgenud ja tiimi poolehoidjate valjuhäälne laul “… mängu Euroopa liigani” pole nende repertuaaris enam sugugi edetabeli tipus.

Kuue mängu järel oli Vaprusel ette näidata vaid üks võit ja ehkki kõrvalt vaadates ei olnud mängupilt kriipivalt halb, tuli viis korda tunnistada vastaste paremust.

Kolmes viimases mängus said pärnakad reele tagasi: esimese tiimina võitlesid nad välja viigipunkti tänavu väga ilusat jalgpalli näidanud, selle aasta peamiselt tiitlipretendendilt FCI Levadialt, alistasid meistriliiga uustulnuka Nõmme United ja avaringile panid punkti viigiga Narva Transi vastu. Nii on Vapruse nime taga üheksa vooru järel tabelis kaheksa punkti ehk poole vähem kui mullu samal ajal. Siis oli avaringi järel Pärnu satsi kontol tervelt 15 silma. Toona andis see jooksvas pingereas kolmanda positsiooni, tänavune punktisaldo on kaheksanda koha vääriline.

“Punktisaak ei ole selline, mida ootasime,” tunnistab Pärnu Vapruse peatreener Igor Prins ootuste ja lootuste ning päriselu vahelist dissonantsi. “Üritasime igas mängus parimat, paraku tuli paljudes mängudes sisse lihtsaid eksimusi ja pidime nii mõnigi kord olema tagaajaja rollis.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles