Linnaorkester lõpetab juubelihooaja pärlvalgega, suvi viib kultuuripealinna ja Pärnu muusikafestivalile

Pärnu Postimees
Copy
Dirigent Andres Kaljuste võttis juubelihooajast osa ka märtsis, mil harjutati kontserdimajas koos Pärnu linnaorkestri ja Pärnumaa muusikakoolide õpilaste ühiskontserdiks “Muusa puudutus”.
Dirigent Andres Kaljuste võttis juubelihooajast osa ka märtsis, mil harjutati kontserdimajas koos Pärnu linnaorkestri ja Pärnumaa muusikakoolide õpilaste ühiskontserdiks “Muusa puudutus”. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnaorkestri juubelihooaja lõppkontserdil põimitakse kokku kogu hooaja värvid ning aasta jooksul loodud värviküllane kunstiteos saabki valmis.

Pärnu linnaorkestri 30. hooaeg oli inspireeritud värvidest ja seetõttu oli ka igal kontserdil mõni värviga seotud pealkiri. Juubelihooaeg päädib „Pärlvalgega“, kus Pärnu orkestrit juhatab taas dirigent Andres Kaljuste ning kaasa teeb metsosopran Tuuri Dede.

Pärnu linnaorkestri produtsendi Mariin Aaviku sõnutsi sobib värvide temaatikast kantud hooaja lõppu nagu valatult prantsuse muusika oma detailirohkuse ja rikkaliku harmooniakäsitlusega. Kõrvuti Raveli ja Poulenci meistriteostega on kavas Evelin Seppari uudisteos, mis seob verbaalse väljendusviisi helikeelega ning tõotab pakkuda põnevaid avastusi. Seppari miniatuuride tsükkel “Anagramm-Portreed” on kirjutatud spetsiaalselt Dedele, teksti autor Ilmar Laaban.

Lõppkontserdi järel ei lähe linnaorkester sügiseni puhkusele, suvekuudel ootab neid ees mitu koostööprojekti.

Peale traditsioonilise kontserdi Pärnu ranna kõlakojas ootab ees koostöö klassikalise muusika tippsündmuse – Pärnu muusikafestivaliga. Tegemist on ühe tuntuma rahvusvahelise klassikalise muusika festivaliga Eestis, mis ühendab Järvi akadeemia ehk õpitoad noortele muusikutele, kõrgetasemelise kontserdiprogrammi ning Paavo Järvi juhtimisel ja juhatamisel tegutseva Eesti Festivaliorkestri (EFO). Sel aastal on linnaorkestril au olla osa põhiprogrammist. Pärnu kontserdimajas toimuval “Öökontserdil” on linnaorkestri ees uus peadirigent Henri Christofer Aavik, solistina astub kuulajate ette Šveitsis resideeruv flötist Maarika Järvi.

Juuli lõpus toimuv Eesti liikumis- ja heaolufestival kuulub "Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024" põhiprogrammi. Festivali eksperimentaalkontserdil astub Pärnu linnaorkestri ette vokalist ja levimuusik Daniel Levi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles