Kolumn Teeme sähkutalgud ära!

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Elektritõukeratastega juhtunud õnnetuste üks peapõhjuseid on mitmekesi ühe sähkuga sõitmine.
Elektritõukeratastega juhtunud õnnetuste üks peapõhjuseid on mitmekesi ühe sähkuga sõitmine. Foto: Madis Veltman

Ehkki lõppeva nädala ilmad andsid märku, et juttudesse kliima soojenemisest tasub suhtuda väikeste reservatsioonidega ja kehva suusailma on meil sageli üle kümne kuu, ei saa üle ega ümber sellest, et käes on särtsutõukerattaga sõitmise aeg.

Esimesed sähkud ilmusid teedele kohe, kui asfalt lume alt välja sulas, ja elektri jõul tuhisevad kergliikurid jäävad tänavaile tuhisema järgmise lumeni.

Elektritõukse on meie ümber igal aastal järel järjest rohkem ja seega pole ime, et üha rohkem tekitavad moodsad sõiduvahendid liikluses probleeme.

Pärnus on selle trendi ohjamiseks käärinud käised üles linnavalitsus, mis on kehtestanud sähkude rendileandjatele reeglid selle kohta, kus ja millise kiirusega võib särtsuliikuritega sõita, ja loonud kohad, kus sõiduvahendeid parkida. Nii ei saa renditõuksidega liikuda rannaalal ja nende kiirust on piiratud tihedama liiklusega jalakäijate aladel.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles