Fenomenaalne Post tassis kossuseeria Pärnusse tagasi

Copy
Siim-Markus Post tegi taas vinge partii.
Siim-Markus Post tegi taas vinge partii. Foto: Sille Annuk

Pärnu Sadama korvpallimeeskond sõitis laupäeval Tartusse, selg vastu seina, sest ülikoolitiim juhtis kolme võiduni mängitavat poolfinaalseeriat 2:0.

Pärnu peatreener Gert Kullamäe otsustas seekord vangerdada, sest millal siis veel? Tavapärasest algkoosseisust jäid alles vaid Siim-Markus Post ja Robert Valge ning rünnakuliidrite kõrval võtsid lahtihüppeks koha sisse Sverre Aav, Ivo Van Tamm ja Ervins Jonats.

Ehkki Tartu liider Märt Rosenthal sahistas pärnakate valvatavat võrku juba kolmandal sekundil, vastas Aav peagi 1361 pealtvaataja kurvastuseks kahe kaugviskega. Kiirelt lisas kuus silma ka Jonats ja tundus, et Kullamäe rivistusega laveerimine andis Sadamale uue hingamise, sest avaveerandi keskel juhiti 15:8. Uitmõtte, et Pärnu võiks Tartu juba varakult murda, lörris Rosenthal, kes kõmmutas esimesel vaatusel 11 punkti ja vedas oma satsi kolme punkti kaugusele (21:24).

Pärnakate tavapärane põhipikk Menno Dijkstra usaldati platsile alles viis minutit enne poolaja lõppu, kui Sadam juhtis 34:26. Kuigi võis karta, et 215sentimeetrine hollandlane hakkab eelkõige kaitses "vahele jääma", osutus see alusetuks, sest Pärnu läks rõivistusse sõjaplaani kinnistama juba 13punktises (49:36) eduseisus. Ebareaalses hoos oli seks ajaks rünnakute dirigent Post, kes lustis täiega: üheksa punkti, 11 (!) söötu ja üksnes üks pallikaotus. Sadama rünnak töötas nagu kellavärk ja Priit Venel mõtteainet jagus: kuidas küll see peatada?

Tagasi üles