Pärnu triatleet kogus olulisi olümpiapunkte

Copy
Laura-Liis Juursalu oli Jaapanis viies.
Laura-Liis Juursalu oli Jaapanis viies. Foto: Kati Raudsepp

Jaapanis Yokohamas rahvusvahelisel paratriatloni võistlussarja etapil pälvis Laura-Liis Juursalu PTS5 klassis viienda koha.

Pärnakas ujus 750 meetrit 18.09ga, väntas 20 kilomeetrit 34.29ga ja jooksis viis kilomeetrit ajaga 23.47. Koos vahetusalades askeldamisega kujunes Juursalu spordipäev ühe tunni, 18 minuti ja 41 sekundi pikkuseks.

Esikoha teenis inglanna Claire Cashmore (1:05.44), kellele järgnesid kanadalanna Kamylle Frenette (1:06.18) ja prantslanna Gwladys Lemoussu (1:09.41).

“Para Seriese võistlus on kraad kangem kui MK-sarja etapid ja siia on raske peale saada,” vahendas Eesti triatloni liit Juursalu sõnu. “Enne starti oli paar päeva suhteliselt hall meeleolu ja keerasin ujumise nahka. Ma ei vingu ratta keskmise kiiruse (34,8 km/h) ja jooksu keskmise tempo (4:45 min/km) üle, aga see ujumine …”

Nimelt avaldas suvepealinlane, et oli 150 meetri järel juba alla andmas, ent pikk läbirääkimine iseendaga viis ta siiski esimeselt võistlusalalt läbi ja seejärel rattarajale.

“Ratas oli kohati väga keeruline ja isegi eliitklassi mehed panid laugemates kiiretes kurvides pikali,” meenutas Juursalu. “Kuigi minu klassi võitja on professionaal, kes treenib kolm korda päevas ja on seitse aastat noorem, siis 13 minutit kaotada mulle ikka ei meeldi. Siiski on minu asi mahtuda ajalimiiti ja olümpiapunkte koguda, millega sain hakkama.”

Paralümpiamängude reitingutabelis on Juursalul nüüd 945,27 punkti, millega ta hoiab 14. kohta. PTS5 klassis pääseb tänavu Pariisis starti üheksa naistriatleeti. Kvalifikatsioonitabel läheb lukku 1. juulil.

Tagasi üles