Järsumäe Virve suvetuurist jõudis müüki duubelplaat

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu Virve duubelplaat "Mere pidu" jõuab müügile esmaspäeval, 9. veebruaril.
Kihnu Virve duubelplaat "Mere pidu" jõuab müügile esmaspäeval, 9. veebruaril. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu Selveritesse ja plaadipoodidesse jõudis müügile Kihnu lauliku Virve Kösteri suvetuuri parimate lugudega duubelplaat (CD+DVD) “Mere pidu”, mille esitluskontsert toimus üleeile Endla suures saalis.


Talukoha järgi Järsumäe Virveks kutsutava lauliku suvetuuri korraldanud Urmas Varris mainis, et DVD on filmitud läinud aastal Pärnus Vallikäärus antud kontserdil. Virve ja tema pereansambli kõrval on salvestistel näha-kuulda Zorbast ja Audru Jõelaevanduse Punti.



Teatris esitluskontserdi lõppedes võtsid paljud kohapeal soodsalt salvestise ostnud plaadilehele legendaarse laulumemme autogrammi.



“See on meil neljas plaat ja selles mõttes ei ole uus, et me neid laule oleme enne laulnud,” rääkis Virve tütretütar Raina Kiviselg. “Aga selles mõttes on “Mere pidu” jälle uus plaat, et see on pildiga, meid on seal näha.”



“Selles mõttes on see meile suur edusamm, et kui kõik lasevad välja DVD, siis meie nii võimsad pole, meie laseme koos teistega välja selle plaadi,” seletas Raina, kes on Virve ehk - nagu kõik teda kutsuvad - ema pereansambli neljast põhiliikmest üks.



Laulu “Mere pidu” kirjutas-viisistas Virve 1984. aastal, sellest on saanud üldrahvalik laul. Üks rohkem kui 400 laulust, mille Virve Köster loonud. Kontserdil esitas ta pereansambliga 13 laulu, neist täiesti uuena “Mälestus, mis meelde jäänud”. Kõige viimasena, tormilise aplausi ja lisalugude järel, seisis Kihnu Virve aga üksi ning saateta mikrofoni juures prožektorite valguses ja esitas mõttetiheda “Kallas siin, kallas seal, sõudma ma pean …”.



Legendaarsele laulikule pühendas oma laulu “Virve valss” rahvamuusik Astrid Böning.



Rahvamuusikast ja ehedast esitusest vaimustunud publikule ärgitas tütretütar Raina Virvet rääkima lugusid elust endast, mis kihnukeelses esituses säravalt kõlasid. Pärast ütles rääkija, et mis viga neid nagu varrukast võtta, kõik ju ise läbi elatud.



“Mul on väga palju oma elust rääkida, ja huvitavaid asju ikka küll, aga üles ei ole need märgitud,” kostis Virve ja lootis, et kõik jäid kontserdiga rahule.



“Mul on selle poolest ka tore, et mul on selline kodune seltskond ja tublid tüdrukud ja lapselapsed ja oma lapsed ja kõik, seljatagune on tugev,” kinnitas “Pärnumaa kultuuripärl 2007” Virve Köster ja kirjutas järgmisele enda ette antud plaadiümbrisele musta täitepliiatsiga autogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles