Eesti meister Tänavatantsija Janeli Kunnbergi innustavad õpilased: Kui tahan õpetada, pean ka ise arenema

Grete-Liisa Sihver
, multimeedia toimetaja
Copy
Tänavu hiphopis meistritiitlit kaitsnud Janeli Kunnberg, tagareas (vasakult) Eesti tantsuspordi liidu juhatuse liige Ivo Kappet ja kohtunikud Renegade (Inglismaa), Oskar (Rootsi) ja Marcio (Portugal).
Tänavu hiphopis meistritiitlit kaitsnud Janeli Kunnberg, tagareas (vasakult) Eesti tantsuspordi liidu juhatuse liige Ivo Kappet ja kohtunikud Renegade (Inglismaa), Oskar (Rootsi) ja Marcio (Portugal). Foto: Harry Tiits

Pärnus JJ-Streeti tantsukoolis hiphopi- ja house'i-trenne andev ning tänavatantsu edendav Janeli Kunnberg tituleeriti teist aastat järjest täiskasvanute vanuseklassis Eesti hiphopimeistriks.

Kunnberg hindab tänavust võitu eelnevast mõneti tähendusrikkamaks, sest peale võistluse kõrgema taseme ja kogenumate välisriikidest vastaste tunneb ta, et on teinud isiklikus arenguski hüppe ja iseend leidnud. Seda tänu oma treenerile Joel Juhile, mitmel välisvõistlusel osalemisele ja juhendatavatele õpilastele.

Võistluspäevaks aitavad valmistuda puhkus ja tervislik eluviis. "Miski ei trumpa üle kvaliteetset ööund, korralikku mitmekülgset toitu ega väiksemat treeningukoormust," tõdeb Kunnberg. Tähtsal päeval on omal kohal rohke veetarbimine, spordijook, kummikommid ja kergem lõunasöök.

Treenerina ohjab Pärnu kõrval Haapsalus ja Tallinnaski trenne andev Janeli võistluspäeval paljusid õpilasigi. Meistrivõistlustel osales kaks tema treeningurühma showcase-kategoorias ning paljud juhendatavad võtsid mõõtu freestyle-kategooriates. Enne võistlusi valmistab Kunnberg ette võistlusplaani, et saaks toetada oma õpilaste etteasteid, vahetult enne mõõduvõttu tehakse ühine soojendus. "Enne enda kategooriat meeldib mulle olla veidi aega üksinda, keskenduda ja platsile minnes kuulata ja analüüsida muusikat," kinnitab Kunnberg, et leiab aega keskenduda oma etteastele.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles