Klaverikool kutsub stuudiokontsertidele

, Pärnu Filhramoonia reklaamitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arbo Valdma.
Arbo Valdma. Foto: Erakogu

Eile Pärnu raekojas alanud Arbo Valdma klaverikool TALVEUNIversiteet tähendab meistrikursusi nii õpilastele kui õpetajatele, pakkudes suurepärast enesetäiendamisvõimalust paljudele pianistidele laiast maailmast.


Sel korral on osalejaid Eestist, Norrast, Sloveeniast, Horvaatiast, Austriast ja Prantsusmaalt, kokku 18 õpilast. Kursused toimuvad aktiiv- ja passiivõppe vormis: igapäevane individuaalne õppetöö on avatud kuulamiseks-jälgimiseks kõikidele huvilistele.



Klaverikooli keskus on traditsiooniliselt raekoda. Tunnid algavad kell 9.30. Samas toimub täna, 10. veebruaril 12.30-13.15 loeng teemal “Klaverimetoodika vanadest tõdedest“.



Kursuslaste mänguoskused pannakse aga proovile stuudiokontsertidel Pärnu raekojas: neljapäeval, 12. veebruaril kell 19 algab „Kursuslaste esimene tuleproov” ja reedel, 13. veebruaril kell 19 „Haydn & Co”, kus kaastegev on Pärnu linnaorkestri keelpillikvartett.



Reede hommikul lähevad kursuslased koos keelpillikvartetiga külla Kuninga tänava põhikooli „Tudupäevale”. Klaverikooli lõppkontsert on pühapäeval, 15. veebruaril kell 19.



Meistrikursused said alguse 2003. aasta suvel, esimene talvine klaverikool toimus 2006. aasta veebruaris. Kursuste korraldaja Arbo Valdma on kõikjal maailmas väga hinnatud klaveripedagoog. Igapäevatööd teeb ta Kölni muusikakõrgkoolis.



Kursuste korraldamine Pärnus on Valdma panus just oma kodulinnas klaverimängu edendamisse. Aasta alguses pidas linnavolikogu Valdma teeneid Pärnu haridus- ja kultuurielu rikastamisel vääriliseks tunnustada linna vapimärgiga. Tänu tema meistrikursustele on Pärnu klaverimängijate seas tuntud kui suurepärase õpikeskkonnaga linn.



Rahvusvahelist TALVEUNIversiteeti korraldab Pärnu kontserdibüroo koostöös Pärnu filharmoonia ja muusikakooliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles