Linn tunnustas konkursilt võidu toonud Pärnu kammerkoori preemiaga

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Pärnu kammerkoor Austrias pärast ülesastumist, konkursi toimumispaik Bad Ischli kongressi- ja teatrimaja jääb nende selja taha.
Pärnu kammerkoor Austrias pärast ülesastumist, konkursi toimumispaik Bad Ischli kongressi- ja teatrimaja jääb nende selja taha. Foto: Erakogu

Pärnu linnavalitsus otsustas premeerida MTÜ Pärnu Kammerkoori Austrias Bad Ischlis toimunud 15. rahvusvahelise konkursi segakooride B1-kategooria esikoha eest 2000 euroga.

Koori liikmed olid uudist kuuldes rõõmsalt üllatunud. Dirigent Elo Kesküla lausus, et koroona pärast ei olnud nad mitu aastat konkurssidel käinud: viimati Horvaatias mõni aasta tagasi. Aga sel hooajal võeti ennast käsile ja osaleti suisa kahel võistlusel. Pärnakaid saatis edu aprillikuisel Eesti kammerkooride festivalilgi, kus nad samuti võitsid segakooride B-kategooria.

Austria konkurss valiti puhtalt ajalisel kaalutlusel: kuna samal ajal oli kevadine koolivaheaeg ja koolilõpetamised veel ees, oli see sobiv aeg minna. Ka võistluskategooria sobis täpselt.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles