Vahur Mäe astus Mart Viisitamme kõrvale

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2012: Pärnu linnavolikogu esimees Vahur Mäe koos linnaorkestriga "Sepa polkat"  esitamas .
2012: Pärnu linnavolikogu esimees Vahur Mäe koos linnaorkestriga "Sepa polkat" esitamas . Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eile tähistatud Pärnu päeval astus Pärnu linnaorkestri koosseisus üles Pärnu linnavolikogu esimees Vahur Mäe, kes aitas alasil kanda ette Josef Straussi „Sepa polkat“.

Mäe pole sugugi esimene kõrge Pärnu linnaametnik, kes koos linnaorkestriga seda lugu on mänginud. Viimati lõi orkestrandina alasit 2006. aasta suve avamise pidustustel toonane Pärnu linnapea Mart Viisitamm.

Pärnu linnaorkestri produtsendi Helen Erastuse sõnade järgi ei ole „Sepa polka“ Pärnu linnaorkestri igapäevases kavas, seda esitatakse harva ja siis kutsutakse alasit taguma mõni silmapaistev inimene.

Erastuse andmetel on linnaorkester mängunud „Sepa polkat“ aastate jooksul kolm korda. Esimest korda esitati pala Keila-Joa rippsildade kontserdil 2004. aastal. Siis juhatas orkestrit Peeter Saul ja alasil mängis oskestri liige.

Pärnu linnaorkestri produtsent märkis, et „Sepa polka“ on populaarne lugu ja seda mängitakse sageli näiteks Viini uusaastakontserdil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles