Kuno Erkmann Paikuse politseikooli kadu paistab vääramatu. Nüüd tuleb päästa, mis päästa annab

Kuno Erkmann
, kunagine Paikuse vallavanem (Isamaa)
Copy
Nüüd on selge, et Paikuse politseikool tõenäoliselt suletakse.
Nüüd on selge, et Paikuse politseikool tõenäoliselt suletakse. Foto: Urmas Luik

Lõpusirgel on aasta suurim riigikaitseõppus Kevadtorm, mis tänavu on suuresti Pärnumaal toimunud. Nädalate jooksul on peale sõjalise tegevuse harjutatud tavapärasest enam koostööd sisejulgeolekut tagavate üksustega, läbi mängitud tsiviilelanike teavitamine ohu suhtes. Kas see tähendab, et võime end julgelt tunda? Mõnes mõttes küll, kuid on neidki kohti, kus saaksime natuke paremini hakkama, eriti pärnumaalase mätta otsast vaadatuna.

Näiteks on aastaid olnud küsimärgi all maakonnale ja keskuslinnale – rääkimata Paikuse alevi kogukonnast – oluliseks osaks saanud politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse õppeüksuse tulevik. Kaua räägiti kindlas kõneviisis, et mingit kava selle siit äraviimise kohta ei ole. Ometi on mitu aastat levinud kuuldused, et mingil tasemel võib selline plaan olemas olla, ja need tipnesid aasta alguses endise politseijuhi Elmar Vaheri antud intervjuus esitatud kommentaari ja sellele avalikkuses järgnenud aruteluga.

Praeguseks on asi kuuldustest ja spekulatsioonidest juba kaugemale arenenud. Alles märtsi alguses päris politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse õppeüksuse saatuse kohta siseminister Lauri Läänemetsalt aru Pärnu linnavolikogu koosseis.

Käesoleva kuu alguspäevil jõudis rahvaesindajateni ministri vastus. Parafraseerides võib sealt lugeda: “Head pärnakad, hoonekompleksi remondivõlg on 20,7 miljonit eurot, unustage sisejulgeoleku areng Pärnumaal ära.”

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles