Tõstamaa suveteater naaseb pärast seitsmeaastast pausi

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Tõstamaa suveteater sündis 2011. aastal, mil Gerda Kordemets tõi sealses mõisasaalis lavale oma esimese näidendi.
Tõstamaa suveteater sündis 2011. aastal, mil Gerda Kordemets tõi sealses mõisasaalis lavale oma esimese näidendi. Foto: Jüri Looring

Tõstamaa suveteater toob sel suvel lavale suvelavastuse “Ottabeth”, mille aluseks on fakt, et kunagi oli Tõstamaa kõige kuulsamal mõisnikul Alexandril kirjasõber, kellega nad kirjutasid salakeeles: saksa keeles kreeka tähtedega.

Üks selline kiri on säilinud. On arvatud, et varjunime Ottabeth taga oli Alexandri nõbu Olga Mathilde Isabelle Elisabeth von Meyendorff. Sellele intriigile ja teadmisele, et Alexander veetis suure osa oma elust Hiinas Keelatud Linnas, olles Hiina viimase keisri Puyi isiklik tuttav, ongi “Ottabethi” süžee üles ehitatud.

“Tegevus toimub korraga kahel aastal (1924 ja 2024) ja korraga kahes kohas: Keelatud Linnas ja Tõstamaa mõisas. Ent lugu on puhas väljamõeldis, fantaasiamäng, kus astub lavale mõni ajalooline isik ja kus kasutatakse mõningaid ajaloolisi detaile. Olen käsitlenud oma tegelasi suure armastusega, tahtes rõhutada nende olulisust ajaloos,” avaldas näitemängu autor ja lavastaja Gerda Kordemets.

Suvelavastuses teevad kaasa näitlejad Natali Väli, Lauri Kink, Kersti Tombak, Alden Kirss (Ugala) ja Kaidi Soosaar. Kunstnikutöö teeb Triin Tammann, valgust kujundab Priidu Adlas (Eesti draamateater) ja muusikaline kujundaja on Kaidi Soosaar.

Tõstamaa suveteater sündis 2011. aastal, mil Kordemets tõi sealses mõisasaalis lavale oma esimese näidendi “Pruutide kool”, mis osutus publiku seas erakordselt menukaks. Sealt edasi mängiti igal suvel eelmise aasta lavastust ja toodi välja uus.

Kokku jõudis Tõstamaal lavale ühel või teisel moel selle paigaga seotud seitse suvetükki. Pärast seitsmeaastast pausi pakkusid Tõstamaa osavald ja Pärnu linn välja, et võiks proovida suveteatri uuesti ellu äratada. Nüüd jõuabki Alexandri elust nopitud detailidel põhinev lugu vaatajani. Suvelavastust näeb 28. juulist 17. augustini Tõstamaa mõisas.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles