Galerii Raio Piiroja tegi aastajooksude sarja legendile üllatuskingituse

Copy

Pärnu Vallikäärus aastajooksude sarja tänavusel teisel etapil tuli starti nii palju liikumishuvilisi kui legendaarse teisipäevaku hiigelaegadel üle 30 aasta tagasi.

Kuni 11aastaste laste kolmes jooksus lippas kokku 154 põnni, mis on ligemale 20 rohkem kui avaetapil ja viimaste aastate säravaim tulemus.

1500 meetris pani jala joonele 91 eri vanuses osalejat, mis on uue korraldustiimi vedamisel niisamuti rekord.

Täpselt pole teada, kui palju on 40aastase ajalooga sarja läbi aegade parim tulemus, ent 245 osalejat on ligilähedane sarja hiilgeaegadele 1980ndatel.

Vutilegend Raio Piiroja andis aastajooksude sarja algatajale Priit Neemele üle uue ratta, tänades aprillis 80 aasta juubelit pidanud teenekat organisaatorit panuse eest paljude noorte ja tema endagi sporditeel.
Vutilegend Raio Piiroja andis aastajooksude sarja algatajale Priit Neemele üle uue ratta, tänades aprillis 80 aasta juubelit pidanud teenekat organisaatorit panuse eest paljude noorte ja tema endagi sporditeel. Foto: Elise Saarna

Stardi eel andis omaaegne Eesti jalgpallikoondise kapten Raio Piiroja sarja algatajale Priit Neemele üle uue ratta, tänades aprillis 80 aasta juubelit pidanud teenekat organisaatorit panuse eest paljude noorte ja tema endagi sporditeel.

“Seda meest teavad kõik: ta on Pärnu jooksumaastikul palju tegutsenud ja meid innustanud. Mul on hea meel see ratas Priidule üle anda, sest tema vana sõiduriist on oma töö teinud,” ütles Piiroja vanameistrile stardijoonel kinki üle andes.

Aastajooksude sarja teisel etapil oli 1500 meetris väledaim Franko Reinhold.
Aastajooksude sarja teisel etapil oli 1500 meetris väledaim Franko Reinhold. Foto: Elise Saarna

Meeste seas noppis teise järjestikuse võidu Franko Reinhold, saades ajaks 4.14,3. Teisena lõpetas mullune üldvõitja Martin Tarkpea, kolmandana Risto Kaljund, ajad vastavalt 4.31,7 ja 4.41.

Naiste arvestuses näitas parimat aega 5.33,9 Anu jooksutrennide esindaja Mirtti Verbitskas, kellele järgnesid Lisett Alt Saaremaalt (5.42,4) ja Kätlin Maiste Anu jooksutrennidest (5.43).

Naiste arvestuses näitas kõige kiiremaid jalgu Mirtti Verbitskas.
Naiste arvestuses näitas kõige kiiremaid jalgu Mirtti Verbitskas. Foto: Elise Saarna

Aastajooksu kolmas etapp Vallikäärus on kavas 28. mail, seejärel kolib sari randa Surf Centeri juurde. Viimased kolm etappi on kavas Reiu-Raeküla männikus 5000meetrisel rajal.

Kõik – nii lapsed kui põhijooksul osalejad –, kes läbivad vähemalt kuus etappi, saavad hooaja teises pooles kaela draakonimotiiviga medali.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles