Kivikas maailma ässadega koos võistlemisest: Seda kogemust ja tunnet ei vahetaks küll millegi vastu

Märt Pilme
, reporter
Copy
Eesti sprindikoondis läheb hooaja tähtsaimale mõõduvõtule vastu samas koosseisus, millega Bahamal lõpetas.
Eesti sprindikoondis läheb hooaja tähtsaimale mõõduvõtule vastu samas koosseisus, millega Bahamal lõpetas. Foto: Eesti kergejõustiku liit

Eesti naiste sprindikoondisel on käsil märgiline hooaeg. Ehkki äsja sai Bahamal teatejooksude maailmameistrivõistlustel selgeks, et kiiretel maarjamaalastel Pariisi olümpiale asja pole, ootab juba kolme nädala pärast ees aasta tähtsaim mõõduvõtt ehk Euroopa meistrivõistlused.

“Bahama ise oli aga unustamatu! Kõige meeldejäävam oli kindlasti ookeanivesi – kristallselge. Selline, mida ma polnud kunagi enne oma silmaga näinud. Ja need väga ilusad valge liivaga rannad …” meenutas pärnakas. “Kõik kohalikud, sealsed vabatahtlikud ja muud võistlusega seotud asjapulgad olid kogu aeg nii abivalmid ja viskasid iga asja üle nalja. Eestlasena pole ma selliste asjadega just harjunud.”

Ühtlasi avanes 21aastasel sportlasel võimalus kohtuda oma iidolitega. Nii nägi ta staadionil ära näiteks Noah Lylesi, Marcell Jacobsi ja Femke Boli – hollandlannast 400 meetri jooksu maailmarekordinaisega vahetas Kivikas mõne sõnagi ja Bahamast jäi mälestuseks üheskoos tehtud foto.

Välejalgne pärnakas loodab, et kui tänavune välihooaeg läbi saab, siis sprindinaiste projekt unustuse hõlma ei vaju. “Loodan, et meie võistkond võetakse lähiajal veel suuremalt ette: sel on kõvasti potentsiaali, aga praegu puudub veel konkreetne süsteem ja ka vahendeid napib,” lõpetas Kivikas.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles