Pärnu vibulaskjad võitsid Eesti karikavõistlustelt mitu medalit

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu vibuklubi Meelis esindaja Marielle Laasma astus naiste konkurentsis pjedestaali teisele astmele.
Pärnu vibuklubi Meelis esindaja Marielle Laasma astus naiste konkurentsis pjedestaali teisele astmele. Foto: Erakogu

Järvakandis Eesti karikavõistlustel vibulaskmises püstitasid pärnakad ridamisi isiklikke rekordeid ja noppisid mitu medalit.

Naiste konkurentsis sai Pärnu vibuklubi Meelis esindaja Marielle Laasma kvalifikatsioonivõistlusel kirja täpsusküti uut tippmarki tähistava 584 silma, mis andis üldises pingereas kolmanda asetuse.

Duellides sai Laasma jagu vibuklubi Sagittarius värve kandvast Karmen Uuselust, siis Viljandi sportlasest Jaanika Röslerist ning seejärel Järvakandi laskurist Bessi Kasakust.

Nende võitudega kindlustas Laasma endale koha kullamatšis, kus vastaseks tuli Viljandi vibulaskja Birgit Metsjõe. Esikohaduell kujunes finaalivääriliseks: duellide järel väitas tabloo 5:5 ja parima selgitamiseks tuli lasta üks lisanool.

Metsjõe lasi seitse silma, Laasma tabamus oli viie silma vääriline. Sellega oli võitja selge: Metsjõe teenis esikoha ja Laasma pidi leppima hõbedaga.

Noorte konkurentsis saavutas tüdrukute U13 mõõduvõtul sportvibu klassis kolmanda koha Arabella Pajusalu 584 silmaga, mis oli võistleja isiklik rekord. Lilli Leet oli samas võistlusklassis 565 silmaga, mis samuti uus isiklik tippmark, kuues.

Tüdrukute U15 võistlustel lasi Mirtel Lilleleht 624 silma, mis andis kolmanda koha.

Poiste U15 mõõduvõtul sai Marten Mäger 517 silmaga neljanda koha. Ainult ühe silma vähem lasknud Egert Pähkli saagiks jäi seekord kuues koht ja Ardo Ojamets oli 475 silmaga 11.

Poiste U13 arvestuses teenis Marek Pillmaa 516 silmaga kaheksanda koha.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles