Pärnakas võitis Tallinna festivalil kaks esikohta

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Martin Maasik (vasakul) ja lätlane Egons Lavendelis olid Tallinna 55. bridžifestivalil heas hoos, teenides esikoha nii paaride kongressil kui tiimide mõõduvõtul linnade karikale RTU koosseisus.
Martin Maasik (vasakul) ja lätlane Egons Lavendelis olid Tallinna 55. bridžifestivalil heas hoos, teenides esikoha nii paaride kongressil kui tiimide mõõduvõtul linnade karikale RTU koosseisus. Foto: Eesti Turniiribridži Liit

Pärnust pärit Martin Maasik oli heas hoos Tallinna 55. bridžifestivalil, teenides esikoha nii paaride kongressil kui võistkondade mõõduvõtul.

Maasik pani koos lätlase Egons Lavendelisega paremuse maksma 50 jaotusega paaride kongressil, kus Eesti-Läti paari võidutulemuseks läks kirja 59,35 protsenti.

Teiseks tulid 58,57protsendise tulemusega soomlased Pekka Viitasalo ja Antti Elsinen ja kolmas koht kuulus 58,21 protsendiga Mikk Mirmele ja Ülis Riisalule. Turniiril osales 42 paari.

Võistkondlikul mõõduvõtul linnade karikale pälvisid Maasik-Lavendelis esikoha Läti RTU tiimi koosseisus, kus mängisid veel lõunanaabrite koondislased Karlis Rubins ja Jelena Alfejeva.

RTU alistas 15 võistkonna osalusel eelvoorudes kaheksajaotuselistes matšides seitse vastast ja kaotas ühe matši ning kogus parimana 120,28 punkti Baluza (105,99), Rakvere (101,27) ja norralaste Lerja (95,86) ees.

16 jaotusega poolfinaalis sai RTU jagu Lerjast 83,1:8 ja läks finaalis vastamisi Rakverega, kes alistas Baluza 47:33,1.

Finaali esimeses pooles oli ühe punktiga peal Rakvere (14:13), kuid järgmise kaheksa jaotusega keeras RTU kaalukausid ümber, võites 50,1:32. Kolmanda koha matšis oli Baluza 48,1:44 parem Lerjast.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles