Pärnu kossutiim viskas vaid 65 silma, aga võitis

Märt Pilme
, reporter
Copy
Brandon Alston (palliga) on mõlemas pronksimatšis olnud pärnakate resultatiivseim.
Brandon Alston (palliga) on mõlemas pronksimatšis olnud pärnakate resultatiivseim. Foto: Aivar Kütt/Pärnu Sadam

Pärnu Sadama korvpallimeeskond viigistas võõral väljakul Rapla vastu kolme võiduni mängitava pronksiseeria 1:1.

Sadam tegi avalahingus kodusaalis mannetu etteaste, viskas otsustaval veerandil vaid viis silma ja kaotas viimaks 59:68.

Seekord otsustas pärnakate peatreener Gert Kullamäe koosseisuga vangerdada: lahtihüppeks olid platsil Siim-Markus Post, Robert Valge, Sverre Aav, Ervins Jonats ja Menno Dijkstra ning avaveerand kaotati 16:21.

Teisel veerandil hakkas Pärnu rünnakuid juhtima avamängu üleplatsimees, 18 silma visanud Brandon Alston, kes istutas Posti järgnevaks kümneks minutiks pingile. Ameeriklase käsi oli endiselt kuum: Alston viskas kiirelt kaheksa punkti, Sadam tegi 10:0 spurdi ja läks poolajapausile 33:31 eduseisus.

Riietusruumist naastes olid 703 pealtvaataja ees punktid kasinad tulema: võta nüüd kinni, kas Pärnu näitas suurepärast kaitset või Rapla jooksis ise kipsi, aga kodumeeskond viskas kolmandal veerandil üksnes seitse punkti. Sadam pääses enne otsustavat vaatust kaheksaga (46:38) ette.

"Mis toimub?" mõtles ilmselt nii mõnigi kossusõber, kui viimase veerandi alguses visati kolme minutiga mõlema satsi peale vaid üks korv ja Pärnul oli esimest korda kahekohaline (49:38) eduseis. Arvestades, et lõpusireenini jäi aina vähem aega ja Rapla näitas masendavat viskeprotsenti (30%), tundus pärnakate edu juba piisav. Nii oligi: ehkki Rapla jõudis veel parimal juhul viie silma kaugusele, säras mängu lõpuks tablool 65:55.

Pärnu Sadam ja Rapla pakkusid taas madalaskoorilise vastasseisu.
Pärnu Sadam ja Rapla pakkusid taas madalaskoorilise vastasseisu. Foto: Aivar Kütt

"Suutsime kaitses oma ära teha, aga saanuks paremini skoorida," kommenteeris Post mängujärgses intervjuus. "Mängisime seekord rohkem kolme pikaga: saime lauavõitluses paremini hakkama ja nad ei saanud kordusviskeid. Kaitsega võib rahule jääda."

Teist mängu järjest kerkis Sadama resultatiivseimaks Alston, kes viskas seekord 21 minutiga 14 punkti. Troy Barnies ja Post lisasid üheksa, Dijkstra ja Valge kaheksa silma. Rapla resultatiivseimad olid Eric Hunter (14) ja Martin Paasoja (13).

Ehhki Pärnu tabas mängus vaid 37 ja vabavisetel 59 protsenti visetest, olid needki paremad kui Raplal: kodumeeskonnal olid samad näitajad vastavalt 31 ja 33.

Seeria jätkub neljapäeval Pärnus ja laupäeval Raplas. Vajadusel peetakse viies lahing esmaspäeval suvepealinnas.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles