Koduotsija Majarahu toov Alex on valmis kohe kolima

Merle Rallmann
, ajakirjanik
Copy
Lääneranna vallast varjupaika sõitnud kass hindab inimese paikätt ja tähelepanu.
Lääneranna vallast varjupaika sõitnud kass hindab inimese paikätt ja tähelepanu. Foto: Pärnu loomade varjupaik

Lääneranna vallast leitud kahevärviline Alex on rahuliku, isegi ujeda iseloomuga härra, kes ei ütle ära inimeste seltskonnast.

Punavalge täiskasvanud kass leiti Kõmsilt mullu 25. septembril. Et Pärnu loomade varjupaiga töötajate hoole alla kolinud kassihärrast kahe nädala jooksul keegi puudust ei tundnud, hakati talle 10. oktoobrist kodu otsima. Kahjuks pole vahva roosa nina ja rohekollaste silmadega kassihärra seni kellelegi silma hakanud. 

Alex on varjupaigas oma inimesi oodanud üle seitsme kuu.
Alex on varjupaigas oma inimesi oodanud üle seitsme kuu. Foto: Pärnu loomade varjupaik

Varjupaiga administraatori Kerttu Kirspuu kirjelduse kohaselt on Alex küll häbelik, kuid rahuliku loomuga ja hoiab teistest kassidest omaette. “Ta naudib ühtviisi nii paitusi kui inimese lähedust,” täpsustas Kirspuu ja lisas, et Alex on kastreeritud, kiibitud, vaktsineeritud ja saanud parasiiditõrje.

Umbes 80 protsenti punastest kassidest on isased, ka Alex.
Umbes 80 protsenti punastest kassidest on isased, ka Alex. Foto: Pärnu loomade varjupaik

Rahvatarkuse järgi kiirgavad punase kasukaga kassid päikesekiiri ja soojust. Vanarahva silmis olid nad rõõmu, õnne ja pere heaolu toojad, majarahu ja õitsengu sümbolid. Punaste kassidega kaasneb palju uskumusi ja salapäraseid tähendusi.

Kui soovite Alexile kodu pakkuda, minge talle külla või uurige ​kassi kohta telefonil 524 6705 või meilitsi parnu@varjupaik.ee.

Tagasi üles