Video Vaprus pani Tammeka väravaraamid värisema, aga kontole laekus vaid viigipunkt

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu Vapruse ja Tartu Tammeka mõõduvõtt lõppes tulemusega, millega mõlemad pooled lõpuni rahule ei jäänud.
Pärnu Vapruse ja Tartu Tammeka mõõduvõtt lõppes tulemusega, millega mõlemad pooled lõpuni rahule ei jäänud. Foto: Liisi Troska/jalgpall.ee

Pärnu Vapruse vutimeeskond pakkus tänavusel teisel kodumurumängul Rannastaadioni tribüünidele kogunenud veidi üle 400 silmapaarile tabelinaabri Tartu Tammeka vastu nii mõnusat elevust kui momente, mis panid peast kinni haarama, aga võitjat selles duellis lõpuks ei selgunudki.

Kohaliku vutitšempionaadi 12. vooru mängus uimaselt alustanud pärnakatel oli hea võimalus juhtohjad haarata avapoolaja keskel, kui Henri Välja täpne sööt viis Sander Kapperi vastase puurivahi Richard Alandiga silmitsi. Kapperi jalalt teele läinud pall võttiski juba suuna raamide vahele, aga Aland jõudis mänguvahendi trajektoori käega nii palju manipuleerida, et see muutis suunda ja põrkas kokku hoopis postiga, kust väljakule tagasi lendas ja lõpetas oma teekonna Alandi käte vahel. Nii jäi oma teist võimalust hiilinud Kapper pika ninaga.

Hoopis tartlased olid need, kes poolaja lõpul värava kirja said ja võisid poolajapausile minna eduseisus: 40. minutil suunas Ezekiel Tanimowo palli pärnakate karistusala poole lippavale Herman Pedmansonile. Mänguvahend lipsas Kristjan Kase jala alt läbi ja tartlane lükkas palli suvepealinlaste puuri poole. Ehkki väravavaht Ott Nõmm suutis ennast lähilöögile ette sättida, põrkas pall tagasi Taaralinna pallurile. Näsa tantsis Nõmme ja Pedmansoni vahel etüüdi pingpongist, lõpetades tartlase jalal. Temal polnud lõpuks muret see võrku veeretada.

Teisel poolajal hoopis elavamalt platsile jooksnud pärnakatel õnnestus viik kümmekonna minutiga jalule seada, kui Kapper mängis paremal äärel üle mitu vastast ja lükkas palli penaltipunkti suunas, kus Välja selle hirmsa hooga värava poole virutas. Tartlaste väravaraamid värisesid jälle: mänguvahend tabas nüüd latti, aga seekord nii õnnelikult, et tuhises põrkest võrku.

Ärevaid momente sündis veel väljaku mõlemas otsas: Tammeka oli ohtlik kontrarünnakutel, Vaprus nii paaril kauglöögil kui karistusalasse sokutatud palli ründamisel, aga skoor ei muutunud ja nii kirjutati protokolli 1:1 viik.

Vapruse tabamusele suure eeltöö teinud Kapper arvas mängujärgses usutluses, et viigipunktiga tuleb rahule jääda, aga mängupilti vaadates võinuks pärnakad koduväljakul kõik punktid endale jätta. “Meil oli piisavalt variante, standardolukordi ja teravust. Mäng läks nii esimese poolaja tõttu, siis olime me täitsa liimist lahti,” arutles Kapper pärast matši.

Pärnakate peatreener Igor Prins utsitas mitmel korral üle staadioni kõlanud hõigetega oma hoolealuseid palli kiiremini liigutama. Ka Kapperi kinnitusel oli poolajal riietusruumis juttu sellest, et edu saamiseks tuleb tunduvalt aktiivsemalt tegutseda.

“Põhisõnum oli see, mis alati: vahet ei ole, kes on meil vastas, peame mängima ja julgema rohkem vastutust võtta, leidma palliga loovamaid ja enesekindlamaid lahendusi. Meil on mängijad piisavalt tehnilised ja füüsiliselt võimekad, et mängu enda kasuks pöörata,” lausus Kapper.

Tammeka värava autor Pedmanson ei jäänud viigiga rahule. “Kui me lähme 1:0 ette, siis ei saa endale 1:1 viigiväravat lasta. Teine poolaeg oli selge allaminek,” ütles ta.

Viigipunkt kergitas mõlemad meeskonnad turniiritabelis koha võrra kõrgemale: Vaprus on nüüd 12 punktiga seitsmes, Tammeka 13ga kuues.

Pärnakate järgmine mäng toimub teisipäeval, kui külla sõidetakse FC Kuressaare tiimile, kes 12 punktiga asub kaheksandal tabelireal.

Tagasi üles