Riho Terras Kaitsetööstusest võiks saada Eesti majanduse järjekordne vedur (1)

Riho Terras
, Euroopa Parlamendi liige (Euroopa Rahvapartei/Isamaa)
Copy
Riho Terras.
Riho Terras. Foto: Erakogu

Riho Terras kandideerib Euroopa Parlamendi valimistel Isamaa nimekirjas.

Eesti julgeolek pole teema, kus võtta poose ja jääda loosungite juurde. Me vajame tegusid ja nende elluviimiseks rahastust. Olukorras, kus kõik erakonnad on defineerinud Euroopa Parlamendi valimiste peateemana julgeoleku, valmistab pettumust Reformierakonna suutmatus oma sõnumitele vastavalt otsuseid langetada. Et peaministripartei tagatubades valmistatakse ette suisa kaitsekulutuste kärbet, ajab vihale.

Minu väide, et Reformierakond arutab kaitsekulude vähendamist, ei pärine vestlustest poliitikutega. Samamoodi nagu ei tulnud Eesti Ekspressile info, et valitsus mõtleb pensionide külmutamisele, kusagilt Toompealt. Seda infot jagavad omakeskis eksperdid ja ametnikud, kelleni on jõudnud töölõigud ja kes peavad vastavalt kõrgemalt tulnud käsule tegelema otsustega, mis ei vasta Eesti ega meie inimeste huvidele.

Nende otsuste eest vastutavad poliitikud tahavad oma plaane hoida võimalikult kaua kalevi all, et vältida ühiskondlikku debatti ning raisata Euroopa Parlamendi valimisteni jäänud aega, et valija neid karistada ei saaks – et siis pärast valimisi ebapopulaarseid otsuseid langetada.

Tagasi üles