Loodusvaatlus Pihlakaõite aeg läbi, metsvindid istuvad pesadel

Karl Adami
, loodusfotograaf
Copy
Äraõitsenud võilill.
Äraõitsenud võilill. Foto: Karl Adami

Kalendri järgi on meil veel kevad, aga nii öösel kui päeval väljas liikudes on nii olustiku kui temperatuuri poolest suvi mis suvi. Toomingate õied on ammu unustuste hõlma vajunud ja kiirelt õitsesid ära kergelt kalaraipe aroomiga pihlakadki. Ühel pärastlõunal õienupud alles avanesid ning ülejärgmiseks päevaks olid valkjad õiekobarad juba pruunika jume omandanud. Pea 30kraadine hiliskevad kannustab taimemaailma takka.

Kiirelt lõppes ka võilillede piduaeg. Kollased sumisevad väljad said ühtäkki valge, kohati hõbedase helgi. Seda ei näe päris iga aasta, et rohumaad on ühtlaselt valged ning tuul pole jõudnud seemneid laia maailma tarida. Jäin seda pehmena näivat vaipa ühel sääserohkel õhtupoolikul imetlema kartuses, et järgmisel päeval seda kõike enam pole. Sääskede ja muude verehimuliste järel voolas verd mööda käevart suisa ojadena, aga pikkade varte otsas kõikuvad pehmed pallid sundisid ebamugavustunnet alla suruma. Hämaruse eel tormas läbi välja ka kaks halljänest, kel taas pulmatrall käsil.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles