Galerii Linnagaleriis näeb Pärnu noorte loomingut

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy

“Noored ja näljased” – nii ütlevad endi kohta Pärnu kunstide kooli tänavused lõpetajad, kellele ühisnäituse avamine kunstnike majas teatrikunstnik Liina Undi juhendamisel oli ühtaegu lõpuaktus.

Kunstide kooli lõpetajate näitus Pärnu linnagaleriis on kujunenud juba traditsiooniliseks ja oodatud sündmuseks. Noored teevad kaasa kogu näituse ettevalmistusega seotud protsessi planeerimisest kuni avamiseni. Teoste loomise kõrval saavad nad võimaluse kätt proovida nii kuraatorite, ruumikujundajate, disainerite, maalrite kui installeerijatena.

Stuudiumi jooksul valminud tööde kõrval üllatati seekord publikut performatiivse teosega, millest osa saab hiljem näitusel vaadata videona.

Viis aastat koos õppimist ning projektides osalemist on kursust omavahel lähendanud ja koos on jõutud nii mõndagi korda saata. Oluliste projektidena võib esile tuua kooli noortetoa rajamise, teatrikujunduse loomise lavastusele “Me ju leppisime kokku …” ning ühised katsetused sotsiaalse kunsti ja disaini valdkonnas.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles