Erakordselt suur tuleoht värvis kaardi tükati punaseks

Sirle Matt
, ajakirjanik
Copy
Poolel Pärnumaal on tuleoht erakordselt suur.
Poolel Pärnumaal on tuleoht erakordselt suur. Foto: Kuvatõmmis Ilmateenistuse Veebilehelt

Tuleohukaardil on pool Pärnu maakonnast tähistatud punase värviga, mis tähistab kõrgeimat ohuklassi.

Pärnu maakonda iseloomustavad kaardil oranž ja punane värv, mis näitavad, et valitseb suur ja erakordselt suur tuleoht. Tuleoht on erakordselt suur Pärnus ja ümber keskuslinna ja Lääne maakonna piirilgi. Nii kõrge tuleohu korral võib päästeamet keelata metsas tule tegemise, grilli kasutamise, suitsetamise või võõras metsas viibimise. Päästeamet saab tuleohtliku aja kehtestada juba siis, kui tuleoht metsas ja maastikul vastab suvisele tuleohuindeksile IV, mida tuleohu kaardil tähistatakse oranžiga.

Praegu päästeamet Pärnu maakonnas veel ametlikult tuleohtlikku aega välja kuulutanud ei ole. Küll kehtib see 24. maist Ida- ja Lääne-Virumaal, kus on keelatud looduses suitsetamine ning metsas ja turbapinnasega alal mootorsõidukiga sõitmine.

Mujal Eestis valitseb erakordselt suur tuleoht veel osal Läänemaal, Järva-, Jõgeva- ja Tartumaal ning Narva ümbruses. Tuleoht jääb kogu riigis laialdaselt III–V klassi ehk on keskmine kuni erakordselt kõrge.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles