Galerii Eesti suurimal ratsaspordifestivalil näitas oskusi ligikaudu 400 hobust

Copy

Tõstamaa osavallas Maria talus neljandat korda toimunud, siinse kandi suurimal ratsaspordifestivalil CHI Pärnu võistles ligikaudu 400 hobust kahe nädala jooksul neljal alal. Ainulaadne üritus tõi kokku pea kõik Baltikumi ratsasportlased.

Avanädala programmi tipphetkeks kujunes koolisõidu MK-etapp, mille staariks kerkis Poolat esindav Sandra Sysojeva, kes võitis mõlemas võistlusklassis.

Maailmakarika punkte andnud muusikalises vabakavas olid Sysojeva ja Maxima Bella konkurentidest peajagu üle, võites 77,335 protsendiga. Teise koha saavutasid soomlane Ville Vaurio ja Dante NL (70,800) ja kolmanda leedulanna Dalia Katinaite-Pranskiviciene ja Amica (70,195).

Maria talus neljandat korda toimunud rahvusvahelisel ratsaspordivõistlusel CHI Pärnu võeti mõõtu neljal alal.
Maria talus neljandat korda toimunud rahvusvahelisel ratsaspordivõistlusel CHI Pärnu võeti mõõtu neljal alal. Foto: CHI Pärnu

Teise esikoha teenis Sysojeva KüriFound Boyga koolisõidus, edestades Maribel Tuikenit ja Jazz Hiti ning Tiina Kuusmanni ja Ivanhoed.

Teise nädala kõige olulisemas ehk rahvusvahelise takistussõiduvõistluse grand prix’ sõidus, mille takistuste kõrguseks oli 145 sentimeetrit, läbis raja vigadeta seitse paari, kes parima selgitasid ümberhüpetel. Sel korral oli konkurentidest üle kogenud takistussõitja Urmas Raag, kes võitis hobusega Verdict. Teiseks tuli lätlanna Laura Penelele Dundasega ja kolmanda koha pälvisid vanameister Gunnar Klettenberg ja Esprit du Buisson Z.

Takistussõidu laupäevases põhisõidus, mis toimus samuti kõrgusel 145 sentimeetrit, saavutasid eestlased viisikvõidu. Parimana lõpetas mullu Tallinn International Horse Show GP võitnud Madis Morna hobusega Herbert, järgnesid Renek Rosenberg Ciorana TT ja kolmas Rein Pill Geeschega.

Maria talus neljandat korda toimunud rahvusvahelisel ratsaspordivõistlusel CHI Pärnu võeti mõõtu neljal alal.
Maria talus neljandat korda toimunud rahvusvahelisel ratsaspordivõistlusel CHI Pärnu võeti mõõtu neljal alal. Foto: CHI Pärnu

Rakendispordis, mille põhiklass oli üherakendite kolmevõistlus, mis samuti andis maailma edetabeli punkte, tegi puhta töö maailma tippkutsarite hulka kuuluv soomlanna Talvikki Järvinen, kes osaledes kahe ekipaažiga, hõivas nii esimese kui teise koha. Kolmandana lõpetas rootslanna Maria Nyström.

Tagasi üles