19aastane Eesti padelikunn: Tahan minna ajalukku kui üks maailma paremaid mängijaid!

Copy
Eesti meistri Erko Nigula (paremal) sõnutsi on tema vennas Rometki padelis kõva käpp.
Eesti meistri Erko Nigula (paremal) sõnutsi on tema vennas Rometki padelis kõva käpp. Foto: Kristjan Noormets

Erko Nigula on Eesti meister tennises ja esindanud kodumaad rannatennise tiitlivõistlustelgi. Neli aastat tagasi avastas 19aastane pärnakas padeli ja tõusis tänu reketispordi taustale komeedina Maarjamaa tippu.

Äsjastel Eesti padeli meistrivõistlustel tegi Nigula ühes kaks aastat vanema pealinlasest paarilise Oskar Erik Hakoneniga 32 paari hulgas puhta töö: võitmatule duole riputati kullad kaela kolmandat tšempionaati järjest.

Nigula tunnistas, et ega enne tänavusi meistrivõistlusi väiksemat eesmärki panna saanudki kui vormistada kübaratrikk. "Meile oli klubi poolt juba plakatki valmis tehtud, et kolmekordsed Eesti meistrid ilma ühegi kaotuseta," muheles tšempion, kes täitis poolehoidjate ootused ja loosungil ei pidanud korrektiive tegema.

Korralik tähistamine

Noor padelivirtuoos ei hakanudki varjama: kuni finaalini ehk esimeses kolmes ringis ei osutanud konkurendid võidumeestele suurt vastupanu.

"Ei pidanudki väga pingutama," tunnistas Eesti esireket. "Esimesed ringid on alati sellised … ülekäimised. See-eest oli finaalis korralik lahing, kus käsigi hakkas korra värisema."

Tohoh! Kuidas siis nii? Nimelt kaotasid hilisemad meistrid tiitlimatšis Siim Tuusi ja Marek Marksoo vastu avaseti 5:7.

"Tüübid ikka üllatasid meid!" meenutas Nigula. "Tuus näitas kuldset mängu, null viga – iga tõste oli perfektne! Marek on alati hea, isegi vigastustega. Poisid alustasid väga tugevalt, murdsid kohe meie pallingu. Mõtlesime: mis toimub? Õnneks suutsime teises setis olukorra enda kontrolli alla saada."

Märksõnad

Tagasi üles