Andri Arula Parkimistasud kirikukümniseks (4)

Andri Arula
, ettevõtja (Reformierakond)
Copy
Pärnu ettevõtja Andri Arula leiab, et ei riik ega kohalik omavalitsus peaks toetama sakraalhoonete, sealhulgas Eliisabeti kiriku remonti.
Pärnu ettevõtja Andri Arula leiab, et ei riik ega kohalik omavalitsus peaks toetama sakraalhoonete, sealhulgas Eliisabeti kiriku remonti. Foto: Mailiis Ollino

Eestis peaks vähemalt kirjade järgi kirik riigist lahus olema. See peaks tagama, et jumalakodades aetakse Jumala asju ja riigivalitsemise juures valitsemise asju. Need kaks institutsiooni ei tohi demokraatlikus riigis teineteise tegemistesse sekkuda, kuigi, nagu võib järeldada avalikkuse ette tihti jõudvatest uudistest, on kirikuisadel selleks ikka tõsine soov ja tahtmine.

Ateisti, kuid mitte jumalasalgaja positsioonilt võib kirikuisasid mõista. Eestlased on harilikult usuasjades üsna leiged. Väite kinnitamiseks võib tuua hulga uuringud ja küsitlusi, nii ei ole vast ka suuremat mõtet sellel pikemalt peatuda. Edasi, kui vaadata koguduste majandusaastate aruandeid, siis suurem tulu laekub kirikule ikka annetustest. Iseenesest loogiline ja sajandeid kestnud komme ajast, kui kunagi ammu kaotati kirikukümnis ja muud religiooniga kaasnevad koormised lihtrahvale.

Nüüdseks on kirik saanud tagasi hulga nõukaajal kommunistide poolt rekvireeritud vara ja tõele au andes võiksid ning peaksid pühad isad tagastatud vara ja annetuste abil nii sakraalhoonete kui koguduste majandamisega ilusasti hakkama saama.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles