Nädalast jäi kõlama Tundkem rahvuslipu üle uhkust

Raido Keskküla
, arvamustoimetaja
Copy
4. juunil tähistasime Eesti lipu päeva, paraku võis sel päeval näha trikoloore lehvimas vaid üksikutel kodudel.
4. juunil tähistasime Eesti lipu päeva, paraku võis sel päeval näha trikoloore lehvimas vaid üksikutel kodudel. Foto: Andres G. Adamson

Sel nädalal tähistasime oma rahvuslipu 140. aastapäeva. Pärnus ja Sindis tähistatakse Eesti lipu päeva juba aastaid, kuid aeg-ajalt lisandub kodumaakonnas sinimustvalge auks teisigi ettevõtmisi. Tänavu pillekaaritasid meie trikoloori auks sajad Jänesselja laisteaia mudilased koos ma vanemate, vananavanemate ja õdede-vendadega.

Seega ei saa öelda, et me ei peaks meeles Eesti lippu tema aastapäeval ehk kunagise Eesti üliõpilaste seltsi lipu õnnistamise päeva 140 aastat tagasi Otepää kirikus.

Aga kui vaadata, kui palju lehvis 4. juunil rahvuslippe kodudel, siis võib tõdeda, et vaid üksikud. Meie oma armsa trikoloori heiskamisega oleme kuidagi kitsid. Ega vabariigi aastapäeval ja võidupühalgi Eesti riigi väljakuulutamise linnas ülearu palju lippe näha ole. Rohkem kui lipupäeval, aga siiski vähevõitu.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles