10 aastat Pärnu suveteatrit Tiit Palu: On inimesi, kes teevad isegi oma suveplaanid meie järgi

Copy
2008. aastal tehti Tiit Palule ettepanek luua Eesti puhkajate jaoks Korfu saarele lavastus “Minu pere ja muud loomad”, kuid siis tuli majanduslangus. “2015. aastal tegime selle siiski teoks Pärnus ühes Kuninga tänava hoovis. Nii sündiski mittetulundusühing Pärnu Suveteater,” meenutab Palu.
2008. aastal tehti Tiit Palule ettepanek luua Eesti puhkajate jaoks Korfu saarele lavastus “Minu pere ja muud loomad”, kuid siis tuli majanduslangus. “2015. aastal tegime selle siiski teoks Pärnus ühes Kuninga tänava hoovis. Nii sündiski mittetulundusühing Pärnu Suveteater,” meenutab Palu. Foto: Pärnu Suveteater

“Meil pole midagi selle vastu, kui päästevestides lapsed meie proove pealt vaatavad. See käib asja juurde,” lausub dramaturg ja lavastaja Tiit Palu.

Pärnu suveteatri alaliste näitlejate Piret Laurimaa ja Sepo Seemaniga liituvad tänavu Guido Kangur, Saara Nüganen ja äsja kaksikute isaks saanud Oskar Seeman.

Tiit Palu, Pärnu suveteatril läheb kümnes aasta. Tehke põgus tagasivaade olnule, kust kõik algas?

Tõepoolest, see on meil juba kümnes suvi! Aga eelmäng oli aastal 2008, mil mulle tehti ettepanek luua Eesti puhkajate jaoks Korfu saarele lavastus “Minu pere ja muud loomad”. Teatavasti on selle eestlaste kultusraamatu tegevuspaik just Korfu ja toonase majandusbuumi ajal tekkis ühel reisifirmal idee lennutada sinna suvi läbi igal nädalal kolm lennukitäit Eesti perekondi ja neile seal teatrit teha.

Tagasi üles