Tom Aloha Välisturistid on Eestile hädavajalikud, kuid me peame neid siia päriselt tahtma

Tom Aloha
, Pärnu turismiettevõtjate ühendorganisatsiooni Destination Pärnu asutajaliige
Copy
Tom Aloha.
Tom Aloha. Foto: Erakogu

Eesti turismisektor on jätkuvalt keerulises olukorras. Tugeva põntsu on pannud nii koroona, elukallidus kui Vene-Ukraina sõda. Viimasena mainitu tõttu oleme välisturistidele ohupiirkond.

Maailma Turismiorganisatsiooni (UN Tourism) 2023. aasta statistika peegeldab valusat tõde: nõrgimad tulemused Euroopa välisturismis on Venemaale ja Ukrainale kõige lähemates riikides ehk Eestis, Lätis, Leedus, Slovakkias ja Soomes. Aga see ei ole  suurim murekoht. Peamine mure seisneb hoopis selles, kas oskame saabuvate välisturistide üle rõõmu tunda.

Üheskoos Pärnu turismiettevõtjatega julgeme arvata, et Eesti turismisektoril on vaja uut hingamist. Siseturismi elavnemine on loomulikult tervitatav, kuid valdkonna arenguks on meil hädasti tarvis välisturiste. Ja nad peavad olema siia päriselt oodatud. Välisturistide mõju Eesti arengule on laiem kui majutusasutustes ööbitud ööd ja söödud eined. Tihtilugu kipume selle unustama.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles