Pärnus kõneldakse palgalõhest

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu keskraamatukogu saalis arutatakse teisipäeval palgalõhe vähendamise üle, sest Eestis on meeste ja naiste palgaerinevus endiselt suurim Euroopa Liidus.

Sotsiaalministeeriumi soolise võrdõiguslikkuse osakonna algatusel kokku kutsutud nõupidamisel tutvustab poliitikauuringute keskuse PRAXIS esindaja Pirjo Turk palgalõheteemalist uuringut, sest Eurostati 2008. aasta andmete põhjal oli Eestis meeste keskmine brutopalk 27,6 protsenti suurem kui naistel, samal ajal kui ELi keskmine on 17,5 protsenti.

Seminaril selgub, mida täpsemalt näitas 2009–2010 Eestis tehtud palgalõheuuring ja milline mõju on sellel nii naiste kui meeste elukvaliteedile. Palgalõhe põhjusi ja tagajärgi kommenteerib Marju Raju sotsiaalministeeriumist.

Sellest, millisena paistab palgalõhe Eesti ettevõtete analüüsis, ja palgasüsteemide põhimõtetest räägib Ilmar Põhjala osaühingust Fontes Palgauuringud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles