16aastane Pärnu tüdruk purustas 46 aastat püsinud Eesti rekordi mäekõrguselt

Märt Pilme
, reporter
Copy
Naomi Toomenurm teenis tänavu juba kolmanda sellise kujukese. Varem oli ta riigi tipptulemused jooksnud 1500 meetris, nii sees kui väljas. 
Naomi Toomenurm teenis tänavu juba kolmanda sellise kujukese. Varem oli ta riigi tipptulemused jooksnud 1500 meetris, nii sees kui väljas. Foto: Marko Mumm

Täna toimusid Kuusalu staadionil seitsmendad kohaliku treeneri Margus Keerma mälestusvõistlused kergejõustikus. 

Võistlusvõimalust kasutasid ära Pärnu spordikooli ja SK Altiuse noored, kes kodulinnast 170 kilomeetri kaugusel saavutasid hulga säravaid tulemusi.

16aastane Naomi Toomenurm läbis 1000 meetrit 2.50,47ga, mis tähistas nii U18- kui U20-vanuseklassi Eesti rekordit.

Varasemad tippmargid olid püsinud õige kaua: mõlemas eaklassis hoidis rekordit enda käes Jelena Moskaljova, kes 1978. aastal läbis kilomeetri 2.54,4ga. Niisiis purunes 46 aastat püsinud tipptulemus pea nelja sekundiga. Väärib märkimist, et tegemist oli Toomenurme kolmanda riigi tippmargiga selle aastanumbri sees. Varem oli ta rekordi jooksnud 1500 meetris, nii sees kui väljas. 

Naomi Toomenurm püstitas Kuusalus Eesti rekordi. Ühtlasi sealse staadioni tipptulemuse.
Naomi Toomenurm püstitas Kuusalus Eesti rekordi. Ühtlasi sealse staadioni tipptulemuse. Foto: Romet Mihkels

16aastane Kaspar Palmsaar ületas kõrgushüppes hooaja tippmargi 2.00, mis on U18-vanuseklassi Euroopa meistrivõistluste normi täitmine. Niisiis on suvel minek Slovakkiasse, kus Palmsaar võistleb ka 110 meetri tõkkejooksus. Pärnaka tippmark kõrgushüppes on 2.05.

Kaspar Palmsaar (74) on mitmel alal kõva tegija.
Kaspar Palmsaar (74) on mitmel alal kõva tegija. Foto: Marko Mumm

Mälestusvõistlusel maitses võidurõõmu kolmaski Romet Mihkelsi õpilane: 17aastane Viola Hambidge võidutses 300 meetri jooksus ajaga 39,95.

Märksõnad

Tagasi üles