Endla teatriga liitub uus näitlejanna

Kristo Niglas
, ajakirjanik
Copy
Astra Irene Susit näeb eeloleval hooajal neljas lavastuses.
Astra Irene Susit näeb eeloleval hooajal neljas lavastuses. Foto: Rene Jakobson

Algaval, 114. hooajal liitub Pärnu Endla teatri trupiga noor näitlejanna Astra Irene Susi, kelle tulek tõotab tuua uusi ja põnevaid elamusi teatripublikule. Tema senised kogemused ja kirg teatri vastu lubavad, et publikut ootavad ees meeldejäävad Endla-hetked.

Äsja Eesti muusika- ja teatriakadeemia näitleja erialal lõpetanud Astra Irene Susi rääkis, et Endla kollektiiv tundub talle väga hoidev ja otsinguline, mis viis otsuseni trupiga ühineda, kui loominguline juht Ingomar Vihmar oli talle ettepaneku teinud.

Susi avaldas, et on mänginud kümnes lavastuses ja ise lavastanud kaks. Viimati astus ta näitlejana üles Juhan Ulfsaki lavastuses “Ei usu!” Von Krahli teatris ja 15. juunil esietendus tema enda loodud muusikateatrilavastus “Vankumatu” EMTA blackboxis.

Uues koduteatris ootab Susi kõige enam kohtumist uute kolleegidega ja täiesti teistsugust keskkonda, kuna muutused on  alati huvitavad. Ta soovib olla teatrile ja trupile hea partner ja mõttekaaslane.

Tulevaste tööde kohta avaldas noor näitleja, et järgmisel aastal näeb teda Endlas neljas uues tükis. Ta esimene roll Pärnu teatris saab olema Tiit Palu lavastatud komöödias “Üle noatera”, mis esietendub 19. oktoobril.

Endla teatri loominguline juht Ingomar Vihmar rõõmustas, et Astra Irene Susi on pakkumise vastu võtnud. Tema sõnutsi paistis Susi kursusel, kus olid väga tugevad tüdrukud, selgesti silma oma andekuse ja mitmekülgsusega. Näitlemisoskuse kõrval tõi Vihmar esile, et noor näitleja on mitmekülgne kunstnik, olles lõpetanud komponeerimise eriala ja tegutsedes heliloojana.

“Näitlejana on ta väga tugev ja tema talent on laiahaardeline," iseloomustas Vihmar, kes on Susi ka laval näinud. Endla teatril on tarvis just tugevat noort naisnäitlejat ja seda vajadust näitab selgesti ka asjaolu, et Susit ootab uuel hooajal ees neli tükki, kus kaasa teha.

Tagasi üles