22 – viimane taks. Harmonica festival lõpetab, aga see pole veel kõik!

Tiiu Leis
Copy

Kõik need aastad suupillifestivali vedanud Elmar Trink tõdes, et selleks korraks on kõik, kuid ta vaatab siiski huviga tulevikku. “See pole veel lõpp, oma klubiga (Piccolo, toim) tegutseme edasi!” lubas ta. “Oleme ju World Harmonica Festivali ametlikud partnerid!”

Reedest pühapäevani osales 22. rahvusvahelisel Pärnu Harmonica festivalil ja konkursil Nooruse majas 60 esinejat kümnest riigist, kõige kaugemalt Iisraelist ja USAst. Kohaletulnute seas oli nii veterane kui esimest korda festivali väisanuid. Grand prix’ võitis soomlane Risto Ojalammi.

Elumuutev festival

Külalistel ja tegijatel oli sündmuse kohta jagada toredaid mälestusi. Nii mõnigi nimetas festivali lausa elumuutvaks.

Elmar Tringile meenus juhtum aastate eest, kui konkursi võitja, Sardiinia mees Michelino Carta, kes peale itaalia keele muid keeli ei rääkinud, eksis niimoodi ära, et võttis kaardi tagurpidi kätte, kui Ülejõelt kuursaali poole liikuma hakkas. Ta pidi jõudma pühapäevasele vabaõhulava kontserdile, aga tema kõndis valele poole ja ootas, millal jõgi vastu tuleb. “Meile helistati siis Härma kaubahoovist, et siin on üks rahvarõivastes mees, tulge järele,” meenutas korraldaja.

Tagasi üles