Võrkpallurid võitsid pronksi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu meestele jäävad lõppenud hooaega meenutama pronksikarva medalid.
Pärnu meestele jäävad lõppenud hooaega meenutama pronksikarva medalid. Foto: Ants Liigus

Pärnu võrkpalliklubi meeskond alistas üleeile õhtul kodupubliku silme all Eesti meistrivõistluste pronksmedaleid otsustavas mängus TTÜ 3:2.

“Medalite saatust otsustavale mängule omaselt oli tunda tugevat pinget ja sellised pallilahingud reeglina ilu poolest ei hiilga,” rääkis pronksimängu vaadanud Eesti koondise ja Selveri klubi peatreener Avo Keel. “Mulle jättis kõige parema mulje noor mängija Renee Teppan, kelle rünnakupunktid ja head blokid andsid Pärnu võidusse tugeva panuse just viiendas geimis.”

Pärnu võrkpalliklubi peatreener Urmas Tali saatis algrivistuses platsile Andrus Raadiku, Aivar Silma, Andres Toobali, Tamar Nassari, Renee Teppani, Romet Priimäe ja libero Edgar Järvekülje.

Esimene geimi punkt punkti heitlus kulges algul Pärnu kerges eduseisus. Kui tabloole ilmusid numbrid 20:18, hakkasid pärnakad servi vastuvõtuga jänni jääma. TTÜ suutis vahe tagasi mängida ja geimivõit 25:22 kuulus külalistele.

Teine geim oli üpris sarnane esimesega. Pärnu hoidis mõnepunktilist eduseisu ja tehnilistele vaheaegadele mindi meie meeste 8:4 ning 16:13 juhtimisel. Geimi lõpus sekkus Karlis Mesila asemel TTÜ poolel mängu Siim Põlluäär, kuid vahetus soovitud tulemust ei toonud ja Tallinna meeskonna 18:25 kaotus viigistas mänguseisu 1:1-le.

Kolmas geim oli väga tasavägine ja kulges punkt punkti heitluses. TTÜ suutis 9:7 ja 11:8 juhtima minna, kuid teiseks tehniliseks vaheajaks oli Pärnu napis 16:15 eduseisus. Geimi lõpp kuulus aga kindlalt Pärnule ja 25:20 geimivõiduga asuti mängu 2:1 juhtima.

Neljas geim kuulus kindlalt TTÜ meeskonnale. Külalised kasvatasid eduseisu 18:13ni ja 25:19 geimivõit tähendas, et pronksmedalite saatus selgub viiendas geimis.

Põneva pallilahingu viimases vaatuses läks Pärnu võistkond Renee Teppani blokist 4:2 juhtima, kuid punkti tähistamine tõi kodumeeskonnale kollase kaardi. Mäng oli veel tasa seisuni 4:4, seejärel spurtis Pärnu 9:5 ette ja ülikooli meeskonna mitu eksimust rünnakul tõid kindla 15:7 geimivõidu pärnakatele.

Aivar Silm oli 18 punktiga Pärnu parim, Renee Teppan ja Andrus Raadik lisasid vastavalt 15 ja 14 punkti. Väärib märkimist, et Tamar Nassari 12 punktist tulid pooled blokist. TTÜ resultatiivseim oli Denis Sintov 22 punktiga.

Eesti meistritiitli selgitavad omavahel Tartu Pere Leib ja Tallinna Selver. Finaalseeria avakohtumine on 19. aprillil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles