GALERII Kõrgliigas debüteerinud Pärnu Tervis andis tippudele lahingu

Ehkki Pärnu Tervisel jäid rannajalgpalli meistriliiga avaringis ihaldatud tulemused saavutamata, tõestasid debütandid, et Eesti tippudega annab pusida küll. Pikas perspektiivis on pärnakatel seatud kõrged sihid.

Kuna mullu polnud suvepealinlastel tippseltskonnas satsi välja pannagi, võttis nüüd kodulinnas asjaajamise enda õlule Envar Lauter, kelle käele läks kaptenipaelgi. Viimased kaks hooaega kuulus 33aastane vutimees pealinna tiimi Thunderi ridadesse ja tuli Eesti meistrikski.

"Nägin, mida Thunderi mehed teevad, ja kui Pärnusse tagasi tulin, mõistsin: meil on ju siin endal ka sellised vennad olemas!" avaldas eestvedaja, kelle sõnutsi saigi sats kokku klopsitud PJK, ValiceCari ja nendest Tervise meestest, kes murujalgpalli vastu enam huvi ei tunne. Näiteks jooksid liivale Kristen Saarts ja Henri Hanson, kel kahe peale hinge all 273 matši meistriliiga vutimurul. "Saime päris hea pundi kokku: meil on nii kogenud vendi, aga ka näiteks Saarts ja Hanson, kes tegid oma esimesed mängud, aga said päris hästi hakkama. Ühtne sats, sisekliima on paigas."

Murekoht selge

Lauter tunnistas, et peapõhjus, miks kõrgliiga tiim üldse kokku pandi, peitub siinses suurepärases taristus. Niisugust kaunitari nagu suvepealinna rannaareen ehk Düün pole mujal Eestis vastu panna. Mullu kerkis Jõulumäele moodne rannahall, mis on lähiriikides ainuke, mis vastab FIFA ehk rahvusvahelise jalgpalliliidu nõuetele. Tänu sellele saab käärlööke harjutada talvelgi ja patt oleks seda võimalust mitte kasutada.

Tagasi üles