Kadi Kuuskmann Väikelinnas elamine muutub aina atraktiivsemaks

Tammiste Personalibüroo värbamispartner Kadi Kuuskmann märgib, et aina enam võidavad värbamiskonkursse kandidaadid väikelinnadest.
Tammiste Personalibüroo värbamispartner Kadi Kuuskmann märgib, et aina enam võidavad värbamiskonkursse kandidaadid väikelinnadest. Foto: Erakogu

Just äsja tuli meie büroosse Leedu ettevõtte juht, kes väljendas oma selget ootust, et leiaksime talle hea kandidaadi just väiksemast linnast kui Tallinn.

Jah, viimaste aastate trend näitab selgesti, et üha enam ettevõtteid on valmis värbama töötajaid väiksematest linnadest, nagu näiteks Pärnu, Tartu, Viljandi. Selle põhjus on hübriidtöökorralduse kinnistumine ja elukeskkonna unikaalsed võimalused, mis muudavad väikelinna atraktiivseks elamiskohaks. See on suur muutus värbamismaastikul, kus varem Tallinnas elamata tipptasemel töökohale loota ei tasunud.

Väike linn pakub pealinna kiire elutempo asemel rahulikumat ja vähem stressirohket keskkonda. Kompaktsus, kus kõik vajalikud teenused on käe-jala juures, vähendab igapäevast ajakulu. Juhid ei taha, et töötajad veedavad paar tundi tööpäevast liikluses seigeldes.

Tagasi üles