Napilt eluga pääsemisi on liiga palju (2)

Sirle Matt
, ajakirjanik
Copy
Pärnu linn 06AUG2019 Liiklus, linnaliiklus, jälakäijad, jalgrattur, jalgratturid, ülekäigurada. Fotod Urmas Luik
Pärnu linn 06AUG2019 Liiklus, linnaliiklus, jälakäijad, jalgrattur, jalgratturid, ülekäigurada. Fotod Urmas Luik Foto: Urmas Luik

Juhtusin nägema, kuidas üks mees sõimas Pärnus Lepa keskuse juures läbi naise, kes oleks ta turu ülekäigurajal autoga peaaegu alla ajanud. Naine kostis seepeale, et nägi küll jalakäijat. Põhjendamata, miks ta meest üle tee ei lasknud.

Läinud sügisel oleks auto Pärnus Akadeemia tänava riigimaja juures mulle ja koerale keset heledat päeva vöötrajal peaaegu otsa sõitnud. Olin kaks kolmandikku kahe rajaga sõiduteest juba ületanud, kuid läheneva auto juht jätkas tuimalt oma teekonda, nii et pidin sammu tagasi hüppama, et alla ei jääks. Juhtunut pealt näinud naine kommenteeris, et juht isegi ei pidurdanud. Kuna jõudsin märgata helehalli masina tagaosal ühe hotelli kleebist, andsin juhtunust ka majutusasutusse teada. Sealt lubati märkus auto omanikule edastada.

Tuttavatega kõneldes on ilmnenud, et napilt pääsemist on ülekäigurajal kogenud pea kõik jalakäijad. Seda on liiga palju, või kuidas?

Tagasi üles