Galerii Kolme aasta tagune ebaõnnesõdur tegi Võidupüha maratonil võiduka soolojooksu

Copy

Kuigi Tallinnast pärit jooksumees Aleksandr Kulešov tunnistas, et tänane võidupüha maratoni võit tuli uhke soolojooksu ja mäekõrguse ülekaaluga, püsis tal lõpumeetritelgi meeles kolme aasta tagune fiasko.

Toonagi oli Kulešov saavutanud konkurentide ees üle viie minuti pikkuse edumaa, aga põrgukuumuses tabas teda 100 meetrit enne lõpujoont “haamer”, mis spordimehe siruli võttis ja kindlana näinud esikohast seekord ilma jättis.

Kulešovi jutu järgi tegi kolm aastat tagasi juhtunud õnnetus tänase jooksu vaimselt raskemaks. “Mind kummitas terve distantsi, et äkki juhtub see jälle ja konkurendid seda ootavadki,” seletas ta. “Usun, et inimene õpib: ükskord juhtus, teinekord enam ei juhtu.”

Kulešovi sõnutsi oli soolojooksuks kujunenud etteaste prognoositav, sest tema isiklik rekord 2:30 oli konkurentidest kaheksa minuti jagu parem.

Pealinna maratoonari tänane võiduaeg 2:41.50 jäi tippmargist kaugele. Võidumehe sõnutsi polnud tal lootustki rekordaja lähedale jõuda, sest maratoniks ta treenida ei saanud ja päikeseline ilmgi ei soosinud kiiret jooksu.

“Tulin kaks nädalat tagasi Austriast puhkuselt, kus tegin iga päev kuuetunnise matka ega jäänud aega trenni teha,” rääkis Kulešov.

Juba esimesel kilomeetril konkurentidele kandu näidanud võitja ütles, et seadis eesmärgi läbida 42 kilomeetrit alla kahe tunni ja 40 minuti, aga rajal sai selgeks, et sellega läheb keeruliseks. “Võinuksin üritada, aga sel polnud mõtet. Kui kiiremini joosta, tuleb rohkem pingutada ja taastumine on pärast pikem. Tahan hästi joosta sügisel,” lisas enne võidupüha maratoni tänavu kolm pikamaajooksu lõpetanud atleet. “Täna polnud vaja pingutada. Eesmärk oli saada esikoht.”

Tagasi üles