Jaanid Tabatud tosinast napsisest sohvrist kaks olid kriminaalses joobes

Merle Rallmann
, ajakirjanik
Copy
Kui mullu tabati pühade ajal kaheksa alkoholi tarvitanud juhti, siis tänavu 12.
Kui mullu tabati pühade ajal kaheksa alkoholi tarvitanud juhti, siis tänavu 12. Foto: Sille Annuk/Tartu Postimees

Reedest esmaspäevani jäid Pärnumaa märkimisväärsemateks politseisündmusteks kaks liiklusõnnetust. Perevägivalla kohta tuli teateid poole vähem kui mulluste jaanide ajal, kuid roolist alkoholi tarvitanuna tabatud autojuhtide hulk kasvas 50 protsendi võrra.

Esimene liiklusõnnetus juhtus laupäeval kella 18.30 paiku, kui parempööret teinud seni tuvastamata autojuht sõitis Pärnus Tammsaare puiestee ja Karja tänava ristmikul otsa jalgrattal ülekäigurajal teed ületanud 14aastasele poisile. Rattur kukkus ja viidi haiglasse.

Politseile teadaolevalt sõidukijuht peatus vahetult pärast õnnetust ja vestles poisiga, kuid sel hetkel poiss veel kukkumisest tingitud valu ei tundnud. Politsei palub, et sõidukijuht ise või õnnetuse pealtnägijad võtaks politseiga ühendust telefonil 444 6652 või meilil ave.tigase@politsei.ee.

Teine õnnetus juhtus esmaspäeval kella 20 paiku, kui 29aastane mees sõitis Põhja-Pärnumaa vallas Metsavere külas Annamõisas mootorrattaga teelt välja kraavi, kukkus ja viidi seejärel haiglasse.

Esmaspäeval anti politseile teada kehalisest väärkohtlemisest Tori vallas Suigu külas Lasteaia tänaval, kus kortermaja ees tungis seni tuvastamata mees nuialaadse esemega kallale alkoholijoobes 52aastasele mehele. Kiirabi andis ohvrile esmaabi. Juhtumi uurimiseks alustati kriminaalmenetlus.

Kindlasti on positiivne, et ei juhtunud ühtegi rasket liiklusõnnetust.

Üllar Kütt, Pärnu politseijaoskonna juht

Pärnu politseijaoskonna juht Üllar Kütt märkis, et 21.–24. juunini käidi Pärnumaal 132 väljakutsel, mida oli 14 võrra vähem kui mullu samal ajal. “Suurem osa väljakutseid oli seotud liiklusrikkumise või alkoholi tarvitamisest tingitud rahurikkumisega nii avalikus kohas kui elamutes,” avaldas Kütt.

Lähisuhtevägivalla kohta tuli teateid viis ehk kuue võrra vähem kui möödunud aastal. Alkoholi tarvitanud juhte tabati roolist tosin, kellest kaks olid kriminaalses joobes. Küti andmetel jäi läinud aasta samal ajavahemikul politseile vahele kaheksa alkoholi tarbinud autojuhti.

Kriminaalmenetlusi alustati Pärnumaal 14, millest kuus intsidenti olid vargused, kaks kehalised väärkohtlemised ja üks avaliku korra raske rikkumine.

Kui jalgrattur on juba hakanud teed ületama sadulast maha tulemata, ei tasu jonnakalt teda müksama asuda.

Üllar Kütt, Pärnu politseijaoskonna juht

“Üldjoontes ei erinenud pühad eelmise aasta omadest oluliselt. Kindlasti on positiivne, et ei juhtunud ühtegi rasket liiklusõnnetust. Ülekäiguradadel juhtub jätkuvalt õnnetusi ja siin on tähtis roll kõigil. Lapsevanemad, palun korrake oma noortele liiklejatele üle, et reguleerimata ülekäigurajal on eesõigus ohutus teeületuses veendunud jalakäijal ja ratast käekõrval lükkaval kergliiklejal,” tuletas Kütt meelde ja kutsus kõiki täiskavanuid üles näitama head eeskuju. “Samal ajal manitsus sõidukijuhtidele: ülekäiguradade vahetus läheduses peab valmis olema jalakäijate ja kergliiklejate teeületuseks. Vähendage sõidukiirust juba aegsasti! Kui jalgrattur on juba hakanud teed ületama sadulast maha tulemata, ei tasu jonnakalt teda müksama asuda. Rohkem üksteisega arvestamist!” sõnas siinse politseijaoskonna juht ja tänas kõiki mõistlikke jaanipäevalisi. “Head suve jätku!“

Tagasi üles